Talere

NET ZERO pathways 2024

Rul ned

Karin Cruz Forsstrøm

Mød Karin Cruz Forsstrøm, vores moderator for begivenheden.

Karin er en velkendt journalist (tidligere TV 2 DANMARK), som har været vært for de nationale nyheder i Danmark i 6 år.

Før hun arbejdede i nyhedsafdelingen, organiserede hun dokumentarprogrammer i mere end 10 år.

Karin vil facilitere debatter hele dagen den 30. september.

 

Lene Espersen

Lene Espersen, bestyrelsesformand for Green Hub Denmark, åbner ballet med dette års åbningstale kl. 9.00.

I 2022 stod Lene Espersen også for årets åbningstale. Her fremhævede hun vigtigheden af, at vi står sammen i den grønne omstilling, så vi i fællesskab kan finde grønne samarbejdsmuligheder på tværs af brancher.

Branche- og sektorkobling vil være løsningen på hvordan vi finder, italesætter og omsætter det forretningsmæssige potentiale i den grønne omstilling, og det er afgørende, at vi ikke venter. Vi må starte i mindre skala, hvor vi kan og ikke vente på at den bedste teknologi dukker op, fortæller Lene Espersen.

Sebastian H. Mernild

Den verdensførende, danske klimaforsker Sebastian Mernild, giver en indflyvning til de klimaforandringer, vi har set over tid, men også hvad vi forventeligt vil se af forandringer i årtierne, der kommer.

Det er utvetydigt, at menneskelig indflydelse har opvarmet klimasystemet, og at udbredte og hastige klimaforandringer har fundet sted. Den globale overfladetemperatur er steget cirka 1,5°C siden 1850, siden industrialiseringen. Hvert af de sidste fire årtier har været varmere end noget foregående årti siden 1850. For hver halve grad den globale opvarmning stiger yderligere, vil der være stigninger i temperaturekstremer, intensitet af kraftig nedbør og alvorlig tørke, fortæller Sebastian Mernild.