Naturvejledere åbner outdoormesse i Aalborg
22/01 2019

Naturvejledere åbner outdoormesse i Aalborg

Inden længe går det løs med AKKC’s store outdoormesse, som slår dørene op for sjette gang 8.-10. februar med tre spændende dage i natur, jagt og lystfiskeriets tegn. Omkring 100 udstillere står klar til at vise de nyeste produkter og spændende oplevelser på markedet, og flere foredragsholdere går i dybden med spændende emner på scenen.

På den store scene i Aalborghallen bliver det fredag 8. februar kl. 12 de lokale naturvejledere Esben Buch og Ole Henrichsen fra Aalborg Kommune, der sammen med AKKC-direktør Nicolaj Holm klipper snoren over og erklærer messen for åben.

– Vi er utroligt glade for, at Esben Buch og Ole Henrichsen har sagt ja til at åbne outdoormessen. Begge har et tæt forhold til messen, som de har deltaget i og holdt flere foredrag på gennem mange år, så de kender både udstillere, besøgende og messens ånd rigtig godt, fortæller Nicolaj Holm.

Præsenterer nyt naturtilbud
Udover at byde velkommen og åbne årets messe, vil de to naturvejledere også præsentere projektet ”Børn gror i Natur”, som er et nyt, lærerigt naturtilbud til børnefamilier i Aalborg Kommune.

På messen fortæller de om en perlerække af aktivitetsmuligheder i naturen – for eksempel om at fiske hornfisk, samle svampe, tilberede vildt mad på bål og sove ude i hængekøje. Hver måned kan man deltage i en offentlig naturtur, som er tilrettelagt specielt for børnefamilier og altid med ny viden og nye færdigheder.

Våbentilladelse er i hus
På grund af nye regler ift. opbevaring af våben, blandt andet i forbindelse med en messe, har det været en ekstra stor opgave at skaffe våbentilladelse til årets outdoormesse. Men den er nu i hus, og det er noget, der glæder Else Herfort, messe- og udstillingschef i AKKC.

– Det er klart, at vi har været meget spændte på, om vi kunne få våbentilladelse til messen denne gang på grund af de nye regler. At vi nu har fået den betyder, at udstillerne på messen kan præsentere jagtvåben for de besøgende, og det betyder meget for både udstillere og jagtinteresserede, forklarer Else Herfort.