Musikalsk kærlighedserklæring til Giro 413
27/09 2019

Musikalsk kærlighedserklæring til Giro 413

Anmeldere gav i 2017 musicalen ’Så længe mit hjerte slår’ fem stjerner og kaldte den ”Varm og charmerende dansk pop-musical om knuste hjerter og brækkede ben” (Jyllands-Posten) og ”Humoristisk, skæv og rørende lægeromanmusical” (Fyns Stiftstidende).

I 2018 blev musicalen Reumert-nomineret som bedste musikforestilling. Nu, i 2019, genopsættes den storladen og humoristiske musical hele 32 forskellige steder i Danmark – blandt andet i Aalborg i AKKC.

Det musikalske univers man præsenteres for i musicalen, er inspireret af de mange kendte og elskede sange spillet på Giro 413. Det bliver blandt andet til et genhør med radioklassikere som Rør ved mig, Rigtige venner, To lys på et bord, Glemmer du, Lille Sommerfugl, Skibet skal sejle i nat, og mange flere.

Det bliver på samme tid nostalgisk og nutidigt. Musikken har nemlig fået et anderledes twist af den talentfulde unge musiker Adi Zukanovic. Hans arrangement af musikken tilfører melodierne en moderne klang, uden at de mister deres evergreen-kvaliteter.

Men ikke nok med det. ’Så længe mit hjerte slår’ byder også på et gribende plot.

I musicalen møder publikum en moden sygeplejerske, som bor sammen med sin mor og først kan flytte hjemmefra, da moderen dør. Sygeplejersken forelsker sig i en overlæge, som er gift, men alligevel lover hende guld og grønne skove – indtil hun bliver gravid. Derefter beslutter han sig for at gå tilbage til sin kone. I stedet for at gå i spåner, lærer hun at stå på egne ben og opdager, at hun ikke er alene. Hun er omgivet af mennesker, der også søger kærlighed og fællesskab.