Musicalstjernen Annette Heick stråler i MAMMA MIA!
20/02 2020

Musicalstjernen Annette Heick stråler i MAMMA MIA!

Der findes unægteligt rigtig mange ABBA-fans i det nordjyske – og knap 7.500 af dem har allerede sikret sig billetter til MAMMA MIA!, når musicalen lægger vejen forbi AKKC til hele 12 forestillinger i april, hvor det stadig er muligt at få fat i billetter. Publikum vil blandt andet komme til at opleve en yderst veloplagt og storrost Annette Heick, der med sin præstation, i hovedrollen som Donna Svendsen, har imponeret anmeldere.

Den nyudklækkede skuespiller Mathilde Zeuner Nielsen er ligeledes blevet anmelderrost i rollen som Sofie, hun formår med charme og ynde at komme helt ud over scenekanten. Der har været hvisken i krogene om, at musicalen måske kan være hendes gennembrud til at komme på det store lærred.

Overbevisende optræden hele vejen rundt
I rollerne som de tre potentielle fædre Stig, Bill og Henrik, ser vi henholdsvis Jesper Lundgaard, Peter Oliver Hansen og Gordon Kennedy. De erfarne skuespilleres præstationer er velleveret, og de har hele salen med sig i deres humoristiske indspark.

I rollerne som Donnas slyngveninder Bibi og Tanja ses de rutinerede skuespillere Trine Gadeberg og Nicoline Siff Møller, der bliver rost for at give deres karakterer troværdighed og liv med skøn sang og skuespil. Også ensemblet bliver anerkendt for at sætte gang i festen med veludført koreografi, og især numrene ”Penge, penge, penge” og ”Voulez Vous” gør det i hvert fald helt umuligt for publikum ikke at rokke med.

Bedre end Meryl Streep
Barren for Annette Heick er sat højt, når hun træder ud på scenen som Donna. Popkulturens legendariske Meryl Streep har nemlig spillet selv samme rolle i filmversionen af MAMMA MIA! fra 2008. Ifølge anmeldere har det formodede pres ikke spændt ben for Annette Heick, og hun formår at portrættere rollen på sin helt egen måde.

Ekstra Bladet skriver i deres anmeldelse af showet, at hendes optræden er nærmest usammenlignelig med Meryl Streep, og de mener, at Annette Heick i rollen bør få Hollywood-skuespillerinden til at skamme sig. De begrunder holdningen med, at den danske pendant formår at få dans, skuespil og sang til at gå op i en højere enhed, hvor især hendes blændende sangstemme bliver hædret.

Foto: Bjarne Stæhr