Musicalen Lyset over Skagen vender tilbage til Nordjylland
23/04 2018

Musicalen Lyset over Skagen vender tilbage til Nordjylland

Danske Musicals genopsætter musicalen som får nypremiere i Frederikshavn den 1. august 2019 og kommer derefter på turné fra 15. september og spiller i Aalborg Kongres & Kultur Center den 27. (Stjernepakke) og 28. september 2019.

Musicalen Lyset over Skagen er instrueret af den garvede musicalinstruktør Daniel Bohr og indeholder alt lige fra festlige optrin til fortættende scener og romantiske ballader, hvilket til sammen udgør et nationalfolkeligt musik- og sangunivers fuld af farvesymfonier og klangpaletter.

I rollerne som Marie og P.S. Krøyer finder vi det nye stjernefrø på den danske teaterscene, Silke Biranell, som har medvirket i flere musicals, bl.a. ”Jordens Søjler” og ”Prinsen af Egypten”, samt den rutinerede Tomas Ambt Kofod, der har medvirket i talrige musicals og flere amerikanske film. Jesper Lundgaard, som vi senest kunne opleve i ”Les Miserables”, indtager rollen som Michael Ancher, og derudover består forestillingens øvrige ensemble består af 15 skuespillere samt et yderst kompetent 8-mands orkester. Alle musikalske indslag i musicalen er skrevet og komponeret af nogle af landets mest benyttede musicalkunstnere.

Da forestillingen havde premiere for snart 11 år siden, var det en begejstret presse, der gav den flotte ord med på vejen, ligesom musicalen i den grad faldt i god jord hos de godt 60.000 publikummer på den totalt udsolgte turné. Den enorme succes har i de efterfølgende år resulteret i en lang række efterspørgsler på musicalen såvel som opfordringer om at genskabe historien om Skagensmalerne.