Morskabs-Theatret spiller Jul på Slottet
25/10 2018

Morskabs-Theatret spiller Jul på Slottet

Morskabs-Theatret, Aalborgs store amatørscene, er nu næsten klar til at trække tæppet fra for juleforestillingen, som rummer trængsler, humor, spirende romantik, nissedrillerier og meget mere.

Du har måske set Jul på Slottet som DRs julekalender i 1986 eller nogen af genudsendelserne? Måske skal dine børn have samme mulighed for, at opleve denne søde historie i Morskabs-Theatrets skønne teaterversion med alle de kendte sange f.eks. december-sangen, ”det’ sørme det’ sandt december”.

De mange amatører har arbejdet siden slutningen af august sammen med instruktør Martin Schwab, for at skabe julestemning for hele familien i Det Lille Teater i Aalborg Kongres & Kultur Center. I Morskabs-Theatrets opsætning, skabt af Finn Henriksen og Martin Miehe-Renard, sker der magiske og uventede ting. Musikken er skrevet af Bodil Heister, og sangcoach Henrik Fevre har stået for indstudering af sangene.

– Morskabs-Theatret er en slags rugekasse for unge talenter, og det er dejligt, at der hele tiden dukker nye unge op, som vil prøve kræfter med teatret, glæder formand Jan Lynge sig.

Sidste år kunne Morskabs-Theatret markere sit 20-års jubilæum, og spillede sin 30. forestilling i AKKC. I løbet af de 20 år, har vi spillet for over 125.000 publikummer.

– Da teatret begyndte for 20 år siden, var det et eksperiment. Kunne vi lave amatørteater på et så højt niveau, at folk ville betale for at se det? Tiden har vist, at vi havde fat i noget rigtigt, og gennem årene har vi kunnet sende adskillige talenter videre til det professionelle teater, når de havde trådt barneskoene hos os, fortæller Jan Lynge.

Jul på Slottet har premiere d. 24. november og spiller derefter hver weekend frem til den 16. december i Det Lille Teater.