Morskabs-Theatret i fuld sving med prøverne til jul
12/09 2019

Morskabs-Theatret i fuld sving med prøverne til jul

De 20 amatører arbejder fra slutningen af august sammen med instruktør Martin Schwab, for at skabe julestemning for hele familien i Det Lille Teater i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

I Morskabs-Theatrets genopsætning af musicalen Jul på Slottet, skabt af Finn Henriksen og Martin Miehe-Renard, sker der magiske og uventede ting. Den medrivende musik er skrevet af Bodil Heister.

– Morskabs-Theatret er rugekasse for unge talenter, og det er dejligt, der hele tiden dukker nye unge op, som vil prøve kræfter med teatret, fortæller formand Jan Lynge.

Morskabs-Theatret er Aalborgs store amatørscene og har i år valgt at genopsætte sidste års store succes, hvor der til de fleste forestillinger kunne meldes udsolgt.

Familie-juleforestillingen er en musical med trængsler, humor, spirende romantik, nissedrillerier og meget mere; lige som børn og barnlige sjæle kan lide det op til jul.

– Du har måske set Jul på Slottet, der var DRs julekalender i 1986, så måske skal dine børn eller børnebørn have samme mulighed for at opleve denne søde historie i vores teaterversion, spørger Morskabs-Theatret.

De helt nye, samt de prøvede kræfter, går i en hård skole hos instruktøren og hos Morskabs-Theatrets sangcoach Henrik Fevre. For når man spiller med i en musical, skal man kunne synge godt! Så derfor får alle medvirkende i forestillingen sangundervisning hos Henrik Fevre, så stemmerne er helt klar til premieren.

Forrige år kunne Morskabs-Theatret markere sit 20-års jubilæum, og spillede sin 30. forestilling i AKKC – nogle år har teatret opsat to forestillinger.

– I løbet af de 20 år, har vi spillet for over 125.000 publikummer, og nu er vi i gang igen med det lange prøveforløb frem mod det 22. år, hvor vi har dannet parløb med AKKC, siger Jan Lynge.

– Da vi begyndte for over 20 år siden, var det et eksperiment. Kunne vi lave amatørteater på et så højt niveau, at folk ville betale for at se det? Tiden har vist, at vi havde fat i noget rigtigt, og gennem årene har vi kunnet sende adskillige talenter videre til det professionelle teater, når de havde trådt barneskoene hos os, siger en tydeligt stolt formand for det store nordjyske amatørteater.