Mesterkok Kenneth Toft-Hansen modtog Forårsprisen 2019
05/04 2019

Mesterkok Kenneth Toft-Hansen modtog Forårsprisen 2019

Fredag middag slog Aalborg Kongres & Kultur Center for 51. gang dørene op til Forårsmessen, som i år har fokus på hus og have.

Messen, der for første gang nogensinde har gratis entré, byder på foredrag om grønne trends samt et stort fødevaremarked, ligesom alle weekendens besøgende kan gå på opdagelse blandt de mange stande og blive forårsinspireret.

På messens åbningsdag lagde den nykårede verdensmester i gastronomi, Kenneth Toft-Hansen, vejen forbi for at lade sig hylde og få overrakt Forårsprisen 2019 af AKKC-direktør, Nicolaj Holm, på scenen i Aalborghallen.

Kenneth Toft-Hansen satte med sin sejr ved Bocuse d’Or tidligere på året i den grad Nordjylland på det gastronomiske landkort, idet han til daglig driver Svinkløv Badehotel og den dertilhørende restaurant i Fjerritslev sammen med sin kone.

I næste måned åbner et helt nyt og moderniseret Svinkløv Badehotel, hvorefter nordjyder og madentusiaster verden over igen kan nyde godt af Kenneth Toft-Hansens unikke gastronomiske kreationer, og ovenpå januars VM-triumf i Lyon er interessen for at smage på den 37-årige køkkenchefs mad kun blevet større.

I de forgangne måneder har det således væltet ind med reservationer til restauranten, ligesom hotellet allerede nu melder udsolgt på værelser i resten af indeværende sæson.

Den 33. prismodtager i rækken
Prisen, som Kenneth Toft-Hansen fredag fik overrakt på Aalborghallens scene af direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm, bestod af et fad fremstillet af kunsthåndværkstedet, Lange Keramik, samt et diplom og en pengepræmie på 10.000 kr. Kenneth Toft-Hansen er den 33. i rækken til at modtage Forårsprisen, der sidste år tilfaldt tv-journalisten Mogens Jørgensen, mens øvrige tidligere vindere blandt andre tæller Ole Henriksen, Tom Kristensen, Niels Hausgaard og Lars Larsen.