Magisk juleteater for hele familien
30/10 2019

Magisk juleteater for hele familien

Når Morskabs-Theatret blænder op for årets juleforestilling lørdag den 16.november i Det Lille Teater i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), går tæppet for en juleforestilling, der rummer trængsler, humor, spirende romantik, nissedrillerier og meget mere.

Måske har du set DRs julekalender tilbage i 1986, og ja det er den. Den dejlige og søde historie kan nu opleves som en herlig vedkommende live version som teaterstykke i det intime og meget børnevenlige Det Lille Teater i AKKC.

Morskabs-Theatret, der er Aalborgs store amatørscene, er nu næsten klar til at løfte sidste års store succes. De mange amatører har siden slutningen af august arbejdet sammen med instruktør Martin Schwab, for at skabe julestemning for hele familien.

I Morskabs-Theatrets opsætning, skabt af Finn Henriksen og Martin Miehe-Renard, sker der magiske og uventede ting. Musikken er skrevet af Bodil Heister, og sangcoach Henrik Fevre har stået for indstudering af sangene.

Morskabs-Theatret er og har været en af Aalborgs rugekasser for unge talenter, fortæller formand Jan Lynge.

– Det er dejligt, at der hele tiden dukker nye unge op, som vil prøve kræfter med teatret. Da vi begyndte for 22 år siden, var det et eksperiment. Kunne vi lave amatørteater på et så højt niveau, at folk ville betale for at se det? Tiden har vist, at vi havde fat i noget rigtigt, og gennem årene har vi kunnet sende adskillige talenter videre til det professionelle teater, når de havde trådt barneskoene hos os, fortæller Jan Lynge.

Forrige år kunne Morskabs-Theatret markere sit 20-års jubilæum, og spillede sin 30. forestilling i AKKC. I løbet af de 22 år er der spillet for over imponerende 125.000 publikummer.