Lilholt fejrer nyt julealbum med eksklusiv koncert i AKKC
23/11 2020

Lilholt fejrer nyt julealbum med eksklusiv koncert i AKKC

For omkring fem år siden genopdagede Danmark Lars Lilholt som den store kunster, han er. Det skete i TV2 serien ”Toppen af Poppen”. Samme år søgte han med ikke mindre en to albums tilbage til den inspiration han kom af, nemlig den akustiske folkemusik, og det høstede han stor anerkendelse for.

Nu er Lars Lilholt igen pladeaktuel med sit nye julealbum, og til koncerten i Europahallen medbringer han sit helt eget 12-mands store Jule-Folkeband! Sammen byder de på en musikalsk rejse gennem egne julesange og personlige fortolkninger af velkendte klassikere, som er samlet på det nye julealbum.

At indspille det ny julealbum ”Lad Julen Vare Længe” i en Corona-tid, var en helt speciel oplevelse for sangeren og hans store folke-juleband.

– De sange vi altid har sunget og spillet, er dem jeg har med på denne plade. Både de smukke alvorlige salmer om Jesus der bliver født som verdens lys, men også de festlige om nisserne. Til indspilningen var vi 12 musikere og sangere som lod os teste, så vi negative kunne stå i ring og synge uden at smitte. Alt er akustisk, og vi bruger det, vi altid har brugt i min familie, nemlig hvad der var for hånden af guitarer, klaver, violiner, fløjter, ukuleler, mandoliner, banjoer, slagtøj og sang i de vildeste harmonier, fortæller Lars Lilholt om indspilningsprocessen og dermed koncerten.

TV-optagelserne til TV2 Charlie bliver sendt i år, og publikum skal lige bemærke, at da det er en tv-optagelse kan der forekomme kameraer i synsvinklen, ligesom AKKC kun kan sætte et meget begrænset antal billetter i salg.