La Traviata er overdådige fester og storslåede arier
25/01 2018

La Traviata er overdådige fester og storslåede arier

AKKC slår i næste måned dørene op for Den Jyske Operas storslåede udgave af La Traviata, der kommer på turné fra 1. februar. Verdis mesterstykke skildrer fortællingen om den smukke og karismatiske prostituerede, Violetta Valéry, fra Paris (sunget af Elin Pritchard), som står over for det skelsættende valg: Penge eller kærlighed? Hun vælger kærligheden og forelsker sig i sin unge beundrer, Alfredo, men beslutningen viser sig at få frygtelige konsekvenser.

Et følelsesladet og autentisk drama
Musikken i Giuseppe Verdis historiske mesterværk fra 1853 er både medrivende og følelsesladet. Den spænder fra intime ensembler til fuldt orkester, og operastykket er blandt andet berømt for den sprudlende drikkevise Brindisi og arien Di provenza del mar (Kom hjem, kom hjem).

Den Jyske Operas produktion af La Traviata opføres på italiensk med danske overtekster og er instrueret af tyske Lothar Krause, som normalt er tilknyttet Teater Hof i Tyskland. Aftenens dirigent er Tecwyn Evans. Evans er allerede et kendt ansigt hos Den Jyske Opera, og han dirigerede i 2016 på Madame Butterfly-operaturnéen. Sammen står de to for at bringe det intense drama til live på scenen. Scenograf og kostumedesigner, Annette Mahlendorf, er kvinden bag forestillingens 1930-inspirerede balkjoler og øvrige autentiske udklædninger, der kan nydes i stykkets stort anlagte scener i form af overdådige fester og arier.