Kildeparken bliver Aalborgs sommer-samlingspunkt
28/05 2021

Kildeparken bliver Aalborgs sommer-samlingspunkt

På mandag sker det. Arrangementet Sommer i Kilden åbner dørene for første gang mandag formiddag kl. 11 med den gratis TeaterKRAFT#13-musikforestilling Livssult, og forude venter to måneder fyldt med alverdens skønne sommerarrangementer.

Det er Aalborg Karneval og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), der er gået sammen om det nye koncept, og de har knoklet for at stable et spændende program på benene, som både nordjyderne og Aalborgs turister kan nyde godt af i sommermånederne juni og juli. Nu er store dele af programmet på plads, og det kommer bestemt ikke til at gå stille for sig i den smukke folkepark.

Comedy i lange baner
Et af de store trækplastre til Sommer i Kilden bliver uden tvivl et fyldigt comedy-program, der blandt andet indeholder hele fire Open Mic-arrangementer med lokale comedy-værter som Nicolaj Lange og Jimmy Lauridsen.

Derudover er der også flere shows med kendte navne fra den danske comedy-scene i kalenderen. Lars Hjortshøj, Andreas Bo og Natascha Brok går på scenen 30. juni, Mikkel Klint Thorius, Ane Høgsberg, Michael Schøt og Torben Chris optræder 9. juli, Omar Marzouk får selskab af Brian Mørk og Thomas Hartmann 13. juli og Mark Le Fevre, Kasper Gross og Brian Lykke lukker ballet 31. juli.

Derudover går Huxi Bach også en tur på scenen i den hyggelige park med et show lørdag 3. juli.

Store oplevelser for de mindste
Børnefamilierne kan også godt begynde at glæde sig – flere af de mindstes yndlingskendinge kigger nemlig forbi Sommer i Kilden. Vores allesammens yndlingsfigur Gurli Gris kigger forbi 28. juli, og skal nok sprede glæde omkring sig.

Derudover tager børnenes Ramasjang-darling Katrine Bille store og små med på en musikalsk rejse rundt om Jorden 2. juli, mens der de fleste formiddage i juli vil være Leg i Kilden med en stor legeplads, og der vil flere dage også være workshops i samarbejde med KUNSTEN og Utzon Centeret.

Som noget helt nyt kan børne-bageentusiaster opleve nogle af deres store idoler fra Den store Juniorbagedyst 2021 i talkshowet Den Lille Bagesnak 14. juli.

EM-bold, ølsmagning og hyggelige sommerlounges
Der har allerede nu været stor interesse for det gratis EM-storskærmsarrangement, som Sommer i Kilden kunne afsløre i forbindelse med offentliggørelsen af sommerarrangementet. Her bliver Danmarks tre indledende kampe vist på storskærm, mens det siddende publikum med plads til i alt 500 personer kan heppe på de rød-hvide.

Både 25. juni og 16. juli står i øllets tegn i parken, hvor der vil være ølsmagning og anekdoter ved Jørgen Rüdinger, der har mere end 20 års erfaring fra Carlsberg og har holdt flere end 300 ølsmagninger.

På udvalgte fredage og lørdage i løbet af de to sommermåneder vil der være vaskeægte lounge-stemning blandt de grønne trækroner i Kildeparken. Her vil der både være livemusik leveret af bands fra Aalborgs musikalske vækstlag, KORMA samt DJ’s på scenen. Til alle arrangementer kan publikum tage et tæppe eller en klapstol under armen med hjemmefra, og der er lagt op til eftermiddage og aftener i afslappet stemning, hvor musikken kan nydes i ro mag i flotte omgivelser.

Programmet til Sommer i Kilden opdateres løbende på sommerikilden.dk og Facebook-siden Sommer i Kilden. Her kan man også finde links til billetsalg til de forskellige arrangementer – nogle er med billetsalg, hvorimod andre er ganske gratis – dog skal der rekvireres en billet til alle arrangementer på forhånd på grund af evt. smitteopsporing.
Sommer i Kilden starter mandag 31. maj og kører til og med lørdag 31. juli. Der vil være arrangementer næsten hver dag i perioden.