21/06 2024

Kendte navne på plakaten til international comedy-festival i Aalborg

Den afholdes normalt kun i København, men til september kommer den for første gang også til Aalborg! Nordjydernes lattermuskler kommer derfor på en gevaldig prøve, når den populære, internationale comedy-festival, Comedy Stop, præsenterer engelsksproget stand-up af højeste kvalitet fra 5.-8. september i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC). Fire komikere er allerede offentliggjort, og nu er festivalens resterende navne klar på programmet – heriblandt Conrad Molden, Sofie Hagen og Abby Wambaugh.

For tredje år i træk er Comedy Stop klar til at præsentere noget af det ypperste inden for engelsksproget stand-up. Men i år udvides den populære, internationale comedy-festival, når den for første gang gør ’stop’ i Aalborg fra den 5.-8. september 2024, som det eneste sted i Danmark udover København.

Tidligere på året kunne AKKC løftet sløret for fire af festivalens komikere, blandt andre den canadiske skuespiller og komiker Katherine Ryan, der går på scenen lørdag 7. september med comedyshowet Battleaxe.

Nu er de sidste komikere klar på programmet, og her kan publikum glæde sig til at opleve Tom Ballard, Matt Bragg og festivalens åbningsshow, The Comedy Store Gala. Og så kigger kendte komikere som Conrad Molden, Sofie Hagen og Abby Wambaugh også forbi festivalen.

Kendte ansigter på scenen
Conrad Molden er festivalens presenter, og han går på scenen med sit anmelderroste comedyshow ÆØÅ. Han har boet i Danmark gennem mange år, og det er nu det land, han kalder hjem. Men ser man på danskerne og det danske sprog udefra, er der rigtig mange sjove ting at tage fat på, og netop det at få danskerne til at grine af sig selv, er blevet Conrad Moldens store speciale.

Conrad har tidligere besøgt AKKC med selv samme show for to udsolgte sale. Så fik du ikke oplevet den britiske komiker den gang eller kunne du bare godt tænke dig A super duper dejlig danglish aften i selskab med Conrad Molden, så er er det nu.

Selvom hun laver engelsksproget stand-up og er bosat i London, gør det ikke den danske komiker, forfatter og podcaster, Sofie Hagen, til en mindre kendt komiker i Danmark.

Hun har vundet prisen for bedste nye navn ved Edinburgh Fringe Festival for sit debutshow Bubblewrap, og har efterfølgende modtaget stor anmelderros for sine udsolgte shows Shimmer Shatter, Dead Baby Frog, The Bumswing og Fat Jokes.

Hun udgav sin debutbog Happy Fat i 2019 og er skaberen bag og vært på den yderst succesfulde podcast Who Hurt You og er medvært på BBC Sounds Original true crime-podcast Bad People.

Den amerikanske komiker, forfatter og improvisator, Abby Wambaugh, er fast vært og optræder regelmæssigt til comedyshows i København og Storbritannien.

Sammen med Sofie Hagen er hun medvært på den lovende podcast, Help Hole, og er derudover også medvært på en af de bedste podcasts om livet i Danmark, nemlig Coping in Copenhagen.

Abby Wambaugh har en bachelor i humor og social forandring, så nordjyderne kan godt gøre sig klar til at få rørt lattermuskerne, når hun kigger forbi festivalen.

Konceptet
Den populære festival samler en række af de mest lovende internationale stand-up-navne, som kommer på dansk grund for at give publikum latterkramper over fire dage.

Festivalen består af enkeltstående solo-shows med hver komiker, og billetter til hvert show sælges separat, så publikum selv har mulighed for at skræddersy den perfekte rute i løbet af festivalen.

De enkelte comedyshows foregår på AKKC’s tre scener – så både Aalborghallen, Europahallen og Fakultetet bliver fyldt med latterbrøl i løbet af de fire dage.

Programmet
Torsdag 5. september:
Kl. 19.00 – The Comedy Store Gala i Europahallen

Fredag 6. september:
Kl. 18.00 – Abby Wambaugh i Fakultetet
kl. 19.00 – Sofie Hagen i Europahallen
kl. 19.15 – Tom Ballard i Fakultetet
kl. 21.00 – Conrad Molden i Europahallen

Lørdag 7. september:
Kl. 19.15 – Andrew Mensah i Fakultetet
kl. 20.00 – Katherine Ryan i Aalborghallen
kl. 20.30 – Lara Ricote i Fakultetet

Søndag 8. september:
Kl. 19.15 – Aurie Styla i Fakultetet
kl. 20.30 – Matt Bragg i Fakultetet

Billetter til hvert enkelt comedy-show er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller via akkc.dk. Billetprisen er fra 100-575 kr. inkl. gebyr. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende.