Jesper Høvring tegner over 100 kostumer til THE BODYGUARD
07/10 2020

Jesper Høvring tegner over 100 kostumer til THE BODYGUARD

En af Danmarks største kjoledesignere, Jesper Høvring, som blandt andet designer kjoler til H. K. H. Kronprinsesse Mary, skal nu klæde castet fra THE BODYGUARD – THE MUSICAL på fra top til tå i over 100 glimtende glamour-kjoler, fantastiske scene-kostumer, vilde parykker og imponerende makeup.

THE BODYGUARD – THE MUSICAL har Skandinavienspremiere i Esbjerg den 4. november og skal derefter rundt i landet til Vejle, Viborg, Aalborg, Aarhus og Holstebro inden den får københavnerpremiere i Tivolis Koncertsal 21. januar 2021, hvor spilleperioden netop er forlænget en uge.

Kjolernes konge møder dronningen af pop
Jesper Høvring har foruden til kongelige, designet kjoler til en række af Danmarks største stjerner, herunder Medina, Sofie Gråbøl og Christiane Schaumburg-Müller, men at skulle designe til THE BODYGUARD – THE MUSICAL bliver Jesper Høvrings største opgave til dato.

Jesper Høvring udtaler:

” Jeg har aldrig prøvet noget lignende! – at designe i denne størrelsesorden giver virkelig mulighed for at slippe fantasien løs og designe nogle vilde Hollywood-kreationer, der leder tankerne hen mod de allerstørste divaer. Det er helt forrygende at få lov til at designe til verdens største popstjerne, som Rachel Marron er. ”

”Kostumerne er en kæmpe del af den ikoniske film fra 90’erne, og det er de bestemt også i musicalen. Det bliver nye moderne kreationer, men vi har også referencer med fra filmklassikeren. Jeg kan garantere masser af glimmer, glamour, og at kostumerne kommer til at kunne ses af publikum fra selv de bagerste rækker!”

De over 100 kreationer omfatter både store imponerende scene-kostumer, den ikoniske guld-Oscarkjole fra filmen og dansernes farvestrålende kostumer.

Forestillingens kreative producent Thomas Langkjær udtaler om valget af Jesper Høvring:

“Vi betragter det som et helt fantastisk scoop, at Jesper Høvring har påtaget sig at skabe samtlige kostumer. Vi vil ramme en helt særligt larger-than-life-stemning med denne forestilling, og med sine elegante, drømmende og helt vildt spektakulære kreationer vil Jesper i den grad sætte scenen for den ikoniske Hollywood-fortælling vi udfolder på scenen. Der venter publikum et virkeligt storslået bombardement af farver og fantasi i de over hundrede kostumer, som han har skabt specielt til THE BODYGUARD THE MUSICAL.”

100.000 rhinsten og materialer fra hele verden
For at kostumerne kommer til at afspejle verdens største diva, arbejder Jesper Høvring udelukkende med materialer i topklasse, som sirligt håndteres af syersker.

Materialerne er håndplukkede og importeret fra hele verden, og Jesper Høvring har blandt andet udset sig stoffet til Whitney Houstons legendariske Oscar-kjole i en lille forhandler i Istanbul.

For at skabe den helt rigtige Hollywood-stemning, har Jesper Høvring også hentet intet mindre end 100.000 rhinsten til Danmark, der skal håndsyes de mange kreationer.

Lysende stortalent er Danmarks svar på Whitney
Jesper Høvrings kreationer skal særligt bæres af det lysende talent Andrea Lykke Oehlenschlæger, der spiller rollen som den store ikoniske hovedrolle som Rachel Marron, der i filmen spilles af Whitney Houston selv.

Thomas Langkjær udtaler:

”Idéen om at opsætte forestillingen i Danmark har vi gået med i mange år, men først da vi mødte Andrea, blev vi sikre på, at vi kunne leve op til de store forventninger, der ville være til netop denne forestilling. Det, at Andrea nu så topper det med at indspille et nummer skrevet til Whitney Houston, gør bare at vi er endnu mere stolte af at kunne præsentere publikum for dette stortalent.”

Andrea Lykke Oehlenschlæger opvokset i Vestjylland, Ringkøbing. Andrea vandt som kun 11-årig en lokal talentkonkurrence med Whitney Houstons populære hit ‘I Have Nothing’, hvorfra hendes Whitney-passion startede og allerede her voksede drømmen om at få en sangkarriere for alvor.

Andrea blev forsanger i Ringkøbings Big Band og har siden da optrådt på utallige scener og haft mindre samarbejder med blandt andet The Antonelli Orchestra (2013), Mads Langer (2016) og Nephew (2014). Andrea har desuden været gæstesolist på Stig Rossens juleturné i 2018.

Om THE BODYGUARD – THE MUSICAL
THE BODYGUARD – THE MUSICAL er baseret på Warner Brothers’ moderne filmklassiker The Bodyguard fra 1992 med Whitney Houston og Kevin Costner i hovedrollerne. Filmen var en kolossal succes, som bjergtog millioner af biografgængere over hele verden.

Den omsatte for over 400 mio. dollars på verdensplan og solgte herhjemme næsten 700.000 biografbilletter. I THE BODYGUARD – THE MUSICAL indtages rollerne som Whitney Houston og Kevin Costner af Andrea Lykke Oehlenschlæger og Johannes Lassen. I øvrige roller ses blandt andet Lea Thiim Harder og David Owe.

Musicalen genfortæller filmens historie om den tidligere Secret Service-agent Frank Farmer, der bliver ansat som privat bodyguard for den verdensberømte sangstjerne Rachel Marron, for at beskytte hende mod en ukendt stalker, der sender hende dødstrusler.

Modstræbende drages Rachel og Frank mod hinanden, men efter en enkelt kærlighedsnat, må Frank erkende, at han ikke både kan elske og beskytte Rachel…

THE BODYGUARD – THE MUSICAL produceres af Langkjær Entertainment og Live Nation og har skandinavienspremiere i Musikhuset Esbjerg den 4. november og skal derefter rundt i landet til Vejle, Viborg, Aalborg, Aarhus og Holstebro inden den får københavnerpremiere i Tivolis Koncertsal 21. januar 2021.