Jazzmusik direkte hjem i stuen med nordjysk bigband
23/04 2021

Jazzmusik direkte hjem i stuen med nordjysk bigband

Med afstand og håndsprit har Nordkraft Big Band sat sig til rette på den store scene i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvorfra de serverer et dejligt, blandet musikprogram – lige hjem i stuerne!

Der bliver noget for enhver smag, både den erfarne lytter og nybegynderen. Musikken vil denne aften bestå af bl.a. komponisterne Jens Winther, John Clayton, Thad Jones, Bob Mintzer og mange andre.

Et folkeligt big band
Steen Hansen står denne aften foran som dirigent for det nordjyske bigband, der sidste år kunne fejre 10-års jubilæum.

Nordkraft Big Band har visionen om at være et folkeligt bigband, du for eksempel møder til store begivenheder i Aalborg og resten af landet, men bandet ønsker også at være frontløber på både kunstneriske- og musikpædagogiske projekter.

Bigband-tradition startede i nattelivet i USA i midt tyverne. Skulle man spille salene i danseklubberne op, skulle der blæsere og power på, så orkestrene voksede og blev til bigbands, som vi kender dem, med hold af saxofoner, trompeter, tromboner og rytmegruppe.

Det døde for en tid ud under depressionen, men Duke Ellington og Count Basie bragte det tilbage med orkestre, der blev legendariske, og bigbands dominerede jazzen i 1940erne, hvor swing var populært. Senere blev bigbandformatet afprøvet i forskellige genre indenfor jazzen og blev et udbredt kunst- og koncertfænomen, samtidig med at flere professionelle bigbands vandt frem i hele Europa. Hele denne arv bygger Nordkraft Big Band nu videre på.

Ingen festivaler men live alligevel
Bandet har måttet se i øjnene, at deres fysiske koncertaktivitet dette forår hænger i en tynd tråd, og i stedet fokuserer de på det folkelige ved at spille koncerter online.

Koncerterne er blevet til virkelighed med støtte fra Spar Nord, Spar Nord Fonden og AKKC. Så sæt dig godt til rette – cast måske livestreamingen op på dit tv, og nyd i ca. 40 minutter sammen med et godt glas rødvin den gode jazzmusik og glade musikere fra den store scene i Aalborg Kongres & Kultur Center.

På Facebook finder du koncerten her: https://www.facebook.com/nordkraftbigband

På YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ySjfLTv3638