Jakob Stegelmann og Troldspejlet går i kødet på nye spil
12/04 2018

Jakob Stegelmann og Troldspejlet går i kødet på nye spil

Den 3-dages spilfestival STARCADE, hvor LAN, professionelle spillere og spiludvikling forenes i én stor gamingsymfoni, har lige fået bekræftet fornemt besøg af den folkekære anmelder Jakob Stegelmann og Troldspejlets redaktør Troels Møller. De to afslutter STARCADE med manér, når de søndag 19. august stiller skarpt på spilbranchen og anmelder nogle af de spil, der er repræsenteret på festivalen.

To festivaler i én
Danmarks hidtil største spilfestival Game Scope blev sidste år gæstet af Troldspejlet med ”Råt for usødet” og det med stor succes. I år integreres både Game Scope og Troldspejlet i STARCADE, hvilket også er med til at skabe Danmarks største og mest alsidige gamingfestival, der afvikles på 22.000 kvm i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Troldspejlet: Råt for usødet
Den folkekære anmelder Jakob Stegelmann og redaktør på Troldspejlet Troels Møller stiller skarpt på spilbranchen og fortæller om branchen gennem deres erfaringer med at anmelde spil. Publikum kommer både til at høre om de virkelig gode og de knap så gode hits gennem tiderne, samtidig med at de får indblik i, hvad de lægger vægt på, når et nyt spil skal afprøves og anmeldes.
Troldspejlet: Råt for usødet tager udgangspunkt i nogle af de spil, der er repræsenteret til STARCADE. Det giver gæsterne mulighed for at prøve spillene inden showet og vurdere, om de mon er enige med Troldspejlet?
Jakob Stegelmann, der som redaktør og udgiver har en svaghed for det sære og det oversete, startede
tv-programmet Troldspejlet i 1989. Stegelmann er selv vært på programmet, der omtaler og anmelder film, spil og andet fra fantasiens verden. Med mange år på bagen som vært på Troldspejlet, redaktør og udgiver har Jakob Stegelmann en masse erfaring med både spil og spiludvikling, hvilket showet vil bære præg af.

Få anmeldt dit spil
Spil udstillet på STARCADE har mulighed for at tilmelde sig Troldspejlet, og så vil Jakob og Troels udvælge en håndfuld til showet. Det er de bedste, sværeste, sjoveste eller allermest underlige spil, der bliver udvalgt. Rigtig nervepirrende, og underholdende for os andre, bliver det for begge parter, når anmelderne og spiludviklerne mødes face to face under showet, og der tages fat i de enkelte spil – og når spiludviklerne bag udspørges om deres spil af selveste Troldspejlet! Det hele er live, og kun Jakob og Troels ved, hvem de har valgt at fremhæve.

Showet afsluttes med en spilanmeldelse af det bedste spil, oplæst af Jakob Stegelmann, sådan som Troldspejlet ville anmelde det i virkeligheden og hvem ved? Måske ryger spillet videre til en rigtig anmeldelse, som var tilfældet med Figment, produceret af Bedtime Digital games i 2017.

Troldspejlet: Råt for usødet foregår i Aalborg Kongres & Kultur Center søndag 19. august kl. 15 og er gratis for STARCADE’s gæster. Der er et begrænset antal pladser og 100 pladser vil være reserveret til spiludviklerne.