International Grand Prix-stjerne gæster Dansk Melodi Grand Prix
30/01 2018

International Grand Prix-stjerne gæster Dansk Melodi Grand Prix

Lørdag den 10. februar skal den danske repræsentant ved Eurovision Song Contest i Lissabon findes, når Aalborg Kongres & Kultur Center i samarbejde med DR er vært for Dansk Melodi Grand Prix 2018 i Gigantium. Vinderen skal findes blandt årets 10 solister, og måske kan de finde inspiration hos en, som allerede er gået hele vejen.

Årets grandprix får nemlig besøg af østrigske Conchita, der i 2014 vandt Eurovision Song Contest med sangen Rise like a Phoenix. Dengang var Danmark som bekendt værter efter Emmelie de Forests sejr i Malmø året forinden, så der er lagt op til et glædeligt gensyn for de danske grandprix-fans.

”Det er en kæmpe fornøjelse at kunne byde Conchita velkommen tilbage til Danmark. Hun er et ikon i grandprixhistorien og på mange måder en eksponent for alt det, Melodi Grand Prix og Eurovision repræsenterer. Nemlig et budskab om fællesskab, musik og mangfoldighed i Europa. Jeg glæder mig til den reaktion, hun vil få af de danske grandprix-fans i Gigantium,” siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Conchita er en fiktiv karakter, opfundet af sanger og drag-kunstner Tom Neuwirth. Tom Neuwirth skabte Conchita som en del af hans kamp mod diskrimination, og Conchita har efter sin Eurovision-sejr udviklet sig til en global ambassadør for hele LGBTIQ-miljøet.

Hun har blandt andet holdt møder med politiske topledere, optrådt ved Prides over hele verden, og i 2017 var Conchita vært for Life Ball, som er Europas største velgørenhedsarrangement til støtte for mennesker med HIV eller AIDS.