Jethro Tull indleder 50 års jubilæumsturné i Aalborg
06/02 2018

Jethro Tull indleder 50 års jubilæumsturné i Aalborg

Jehtro Tull er et fantastisk liveband, der spiller en blanding af folk, hard rock, blues med karismatiske forsanger Ian Anderson, som også er kendt for at spille tværfløjten stående på et ben.

Jethro Tull debuterede i 1968 og lå i deres storhedstid på toppen af hitlisterne sammen med blandt andre Rolling Stones og The Beatles. Deres mest berømte plader tæller “Benefit”, “Aqualung”, “Thick As A Brick”, “Living In The Past” og ”Crest of a Knave”.

Ian Anderson er kendt som musikeren, der introducerede fløjten til rockmusik, og han er den kronede eksponent for de populære og rockende genrer af fløjtespil. Hidtil har ingen reelt truet Ian Andersson på den trone. Ian spiller også etniske fløjter, og fløjter sammen med akustisk guitar og hele mandolinfamilien af ​​instrumenter, der også giver den lyd, som uomtvisteligt kan høres som Jethro Tull.

I de senere år har Ian Andersson også turneret under eget navn med orkestre og strygekvartetter samt gæstesolister
Anderson bor på en gård i det sydvestlige England, hvor han har sit musikstudie. Han har været gift i 40 år med Shona, der er aktiv som direktør for deres musik- og andre virksomheder. De har to børn – James og Gael – og to børnebørn.

Ian’s velkendte hobbies omfatter dyrkning af mange sorter af hot chili, undersøgelse og bevarelse af ​​de 26 arter af små vildkatte i verden, ​​mekaniske ure, springpenne og vintage kameraer. Han indrømmer dog modvilligt at eje digitale kameraer og scannere til at producere materialer til Jethro Tull og sin egen solokarriere.

Den 50 år lange karriere har betydet flere end 60 millioner solgte plader, siden bandet første gang spillede på Londons berømte Marquee Club i februar 1968.