Hamlet er en enestående fortælling og stor skuespilkunst
18/09 2020

Hamlet er en enestående fortælling og stor skuespilkunst

Skuespilchef Morten Kirkskov har hentet erfarne skuespillere som Esben Smed, Jacob Lohmann, Iben Hjejle og Laus Høybye til iscenesættelsen af Hamlet – Prins af Danmark. Denne stjernerække af skuespillere leverer stor skuespillerkunst i Shakespeares tragedie, hvilket roses til skyerne af de danske anmeldere. Esben Smeds præstation beskrives blandt andet således af Berlingskes anmelder:

– Det er fremragende spillet af den intense Esben Smed, der har alt det, rollen kræver. Det umodne og det overmodne. Det barnlige, sårede blik, afskyen for omgivelserne, leden ved sig selv, der krænges ud, den fortærende sorg, der pludselig bryder ud i hjerteskærende hulk, farligheden, den skarpe, ensomt overlegne ironi, der ledsages af verdens mest sørgmodige, lynsnare ulvesmil, fortæller Jakob Steen Olsen fra Berlingske i sin anmeldelse.

Det er altså ikke uden grund, at teaterstykket høster den ene femstjernede anmeldelse efter den anden. Og snart kan endnu flere opleve den fascinerende fortælling, når Det Kongelige Teater tager på turné i en række jyske byer, heriblandt Aalborg Kongres & Kultur Center den 5. oktober 2020.

Esben Smed, der selv er fra Jylland, glæder sig særligt til at indtage sin jyske hjemmebane med turneen.

– Jeg ser virkelig frem til, at jeg sammen med resten af holdet fra Det Kongelige Teater får lov til at spille Hamlet i Jylland. Jeg har familie i flere af de byer, vi besøger, jeg havde min scenedebut som uddannet skuespiller i Aalborg og bor selv i Aarhus, så jeg glæder mig afsindigt til at komme hjem og spille for det jyske publikum, fortæller Esben Smed.