Hårrejsende foredrag med narkobetjent René Dahl Andersen
11/03 2021

Hårrejsende foredrag med narkobetjent René Dahl Andersen

Narkobetjent René Dahl Andersen har levet et ualmindeligt farligt arbejdsliv, som flere gange kunne have kostet ham livet. Han har “arbejdet” og lavet aftaler med de mest hardcore kriminelle – nogle med politiledelsens velsignelse og rettens samtykke – andre kun med kollegaers opbakning og eget moralske kompas som rettesnor.

Hans mange års tjeneste satte deres spor og førte den talentfulde unge politimand ud i et moralsk ingenmandsland, hvor intet var sort og hvidt, men i stedet én stor gråzone. De hårrejsende fortællinger samles i foredraget Gråzone, som René Dahl Andersen præsenterer på scenen i Europahallen i AKKC torsdag 30. september kl. 19.

Narkobetjent med nordjyske rødder
René Dahl Andersen, der er født og opvokset i Hørby i Nordjylland, vender for en stund tilbage til de nordjyske aner, når han fortæller sin historie fra en barsk verden, som kun meget få kender til.

Den erfarne narkobetjent har mere end 12 års tjeneste hos arvtagerne til politiets berømte og berygtede Uropatrulje og seks år som undercover agent i ind- og udland for PET og andre landes efterretningstjenester. Kun fordi han var skarp, snu og havde mod og vilje til at tage chancer, overlevede han de ekstremt farlige og tophemmelige missioner i udlandet som undercover agent.

Foredraget Gråzone handler om infiltrering af hårde kriminelle miljøer og det at arbejde som undercoveragent på farlige missioner. True crime, når det er bedst, eller værst.

Derudover stiller René Dahl Andersen også spørgsmålet – kan et samfund med dets politi tillade at bryde loven for at opretholde selvsamme bedst muligt? Helliger målet midlet?

Bogudgivelse, film og tv på vej
René Dahl Andersens hårrejsende historie bliver udgivet i bogen Hærdet i dag, der arbejdes også på en spillefilm over samme tema med Toolbox Film og Anders Ølholm som manuskriptforfatter og filminstruktør. Derudover forventes en ny tv-serie i samarbejde med Nordisk Film også at blive en realitet.

Der er altså masser af barske og spændende historier på vej til publikum, når René Dahl Andersen gæster Aalborg med foredraget Gråzone til september.