Grønlands eneste fiskerimesse afvikles som planlagt dette efterår
05/05 2020

Grønlands eneste fiskerimesse afvikles som planlagt dette efterår

Fokus på både fiskeri og jagt
PolarExpo / Fishing & Hunting, der indtil i år er blevet afviklet under navnet Polar Fish, er Grønlands eneste fagmesse inden for fiskeri og jagt. I år udvides messens fysiske rammer med omkring 400 kvadratmeter i form af en mobil telthal, som Avannaata Kommune har investeret i. Denne udvidelse skyldes, som det nye navn indikerer, at messen i år og fremover også vil fokusere på jagt, hvor fokus tidligere udelukkende har været på fiskeri.

Fagmessen afvikles hvert andet år og tiltrækker både udstillere såvel som besøgende fra hele Grønland samt udlandet, og i løbet af de tre dage, hvor PolarExpo / Fishing & Hunting løber af stablen, præsenteres det nyeste grej til fangst og nu også jagt. Desuden byder dette års messe som altid på en række foredrag samt seminarer, der dykker ned i og opdaterer de mange besøgende på de nyeste metoder, regler og tendenser inden for de to fagområder.

Forberedelserne går som planlagt
Borgermester i Avannaata Kommune, Palle Jerimiassen, er, trods den nuværende ekstraordinære situation, fortrøstningsfuld og glæder sig til at afvikle PolarExpo / Fishing & Hunting 2020:

– Det glæder mig at kunne fortælle, at planlægningen til PolarExpo / Fishing & Hunting 2020, trods omstændighederne, går som planlagt. Jeg og alle øvrige involverede i messen er således optimistiske, og vi ser forventningsfuldt frem til at kunne slå dørene op til dette års messe, lyder det fra Palle Jerimiassen.

Fiskerimessen fandt senest sted i 2018, dengang under navnet Polar Fish, hvor 1800 besøgende lagde vejen forbi messen.