Genbrug kan også være trendy
01/03 2019

Genbrug kan også være trendy

AKKC danner endnu en gang ramme om Danmarks hyggeligste retro-interiørmarked, RetroGuld, når dørene åbnes lørdag 9. og søndag 10. marts i Aalborghallen.

Konceptet RetroGuld dækker over cremen af genbrugsinteriør – alle nye varer er frasorteret, og der er lagt ekstra fokus på, at det udelukkende er genbrugsguld, man kan finde på de mange stande. Det bliver med andre ord et overflødighedshorn på 2500 m2 af godter til boligen og klædeskabet.

– Der er så mange interiørmærker i dag, der er tilbage og låne lidt inspiration fra fortiden. I modebranchen har det været et fact i mange år, men på det seneste er altså også interiørbranchen fulgt efter. Det kan da godt ærgre mig, at man kan finde en ”knock-off” i de masseproducerede interiørbrands, når man kan finde de originale inspirationskilder på RetroGuld, oftest til den halve pris, og med dobbelt op på nerve og sjæl i forhold til det masseproducerede, siger Louise Trillingsgaard, kvinden bag RetroGuld-markederne.

De besøgende på markedet kan gå på skattejagt i den skønneste keramik, perfekte vintagekjoler, farverige retrolamper eller det smadrede industri-look.

Og banker indretter-hjertet for genbrugsguld, er det et mekka at dykke ned i de mange ting i retro, antik, romantisk landstil, samlerobjekter, legetøj, vintagemode og industrielt interiør for enhver smag og pengepung.

På RetroGuld opfordrer både arrangører og udstillere til, at de besøgende skal finde sin helt egen stil ud fra alle de looks, materialer og teksturer, vedkommende kan lide. De hjælper derfor også gerne på markedet med at inspirere og finde frem til et personligt udtryk.

Køb tøj som bland-selv-slik
Samtidig med RetroGuld kan de besøgende om lørdagen smutte forbi Hello Vintage, der er et overdådigt vintage-modemarked, hvor der betales efter vægt.

Prisen er 200 kroner pr. kilo tøj, og konceptet svarer til bland-selv-slik, hvor man udvælger sine favoritter og betaler for det præcise antal gram.

– Efter mange år i mode- og servicebranchen har vi konstant en finger på pulsen med, hvad der rører sig på den danske modescene. Vi omdanner trends til secondhand-mode og køber matchende varer hjem. De besøgende finder derfor ikke en hal fyldt med hardcore retro, flowerpower klædud-kjoler, men til gengæld en nøje afstemt trendhal, der selvfølgelig er kombineret med smukke og sprælske vintagekjoler, fortæller arrangør Frederik Trillingsgaard.