Genåbning og AKKC’s rammer giver blomstrende muligheder
05/05 2021

Genåbning og AKKC’s rammer giver blomstrende muligheder

Det var ualmindeligt godt tænkt og designet, da de tre arkitekter Arne Kjær, Preben Hansen og Otto Frankild tegnede AKKC tilbage i 1940’erne. Aalborghallens mange ind- og udgange, den tilhørende foyer med adskillige udgange til Kildeparken og toiletfaciliteter fordelt i sektioner under den store sal, er blot nogle af de forhold, der mere årtier senere giver AKKC adskillige fordele i en pandemi som Covid-19.

Den store sal kan inddeles i flere adskilte sektioner, der gør, at AKKC på sikker vis kan mønstre langt flere publikummer til kulturarrangementer end mange af de øvrige kulturinstitutioner i landet.

– De nye regler for genåbning giver et hus som AKKC langt bedre vilkår for at gennemføre vores varierede kulturprogram end i efteråret, hvor vi måtte have max. 500 publikummer inde ad gangen. Nu kan vi lukrere på de store tanker, der blev ført ud i livet, da AKKC blev opført, og det gør, at vi med de nuværende restriktioner kan inddele den store sal i to forskellige sektioner med 500 publikummer i hver, hvor alle trygt kan opleve kultur, forklarer Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Flere billetter i salg
Når AKKC slår dørene op 6. maj, efter en lang nedlukningsperiode, giver det derfor blomstrende muligheder for kulturprogrammet, og allerede nu er der åbnet for yderligere billetter til shows på denne side af sommerferien såsom Turen går til Nikolaj Stokholm og Michèle’s Meet’n’Greet med Melvin Kakooza & Mor, der begge ellers har været udsolgt i en lang periode.

Men også efter sommerferien betyder det, at endnu flere publikummer for eksempel kan opleve comedy med Jan Gintberg og Simon Talbot, koncert med Nik & Jay, shows som den irske danseforestilling Rhythm of the Dance eller The Show – A Tribute to ABBA og Odense Sommerrevy, der spiller for første gang i Aalborg i år.

Nedlukning betød ikke stilhed
Selvom AKKC har været lukket ned i en lang periode, har det absolut ikke betydet stilhed fra husets side. Senest med den spektakulære Martin Jensen koncert på det 35-meter høje scenetårn. Men der har også løbende været offentliggørelser af nye kulturbegivenheder, som nordjyderne kan nyde godt af efter genåbningen.

Wallmans on Tour vender tilbage til Aalborg i år med Wallmans Christmas Show, der bliver årets julefrokost i Nordjylland. Familieforestillingerne Pippi Langstrømpe og Busters Verden giver grin og god musik til både små og store, og spændende foredragsholdere som Bent Isager-Nielsen, René Dahl Andersen og Bente Klarlund fortæller om alt fra mord og undercovermissioner til det sunde liv.