Jens Smærup Sørensen er årets modtager af Ordkraft Prisen
11/04 2019

Jens Smærup Sørensen er årets modtager af Ordkraft Prisen

Torsdag eftermiddag blændede Aalborg op for dette års Ordkraft, hvor forfatter Jens Smærup Sørensen som den 8. modtager fik overrakt Ordkrafts Prisen 2019 i forbindelse med åbningen af festivalen.

Direktør i AKKC, Nicolaj Holm, havde således fundet vej til scenen for at overrække AKKC-prisen til den 72-årige forfatter, der består af 15.000 kr. samt en keramikskulptur fremstillet af Peter Lange fra Lange Kunstværksted.

– Med sine eminente digte, radiospil, debatindlæg, kronikker og romaner har Jens Smærup Sørensen gjort os læsere klogere på det hverdagsliv, der kan være så besværligt at tumle rundt med. Og fælles for alle værker er, at de er skrevet i et sprog, som får én til at vende hver side med glæde og fornemmelse af, hvad ord i virkeligheden kan, når de havner i de rette hænder, lød det blandt andet fra Nicolaj Holm i hans tale til årets prismodtager, hvis omfattende forfatterskab startede tilbage i 1971 med digtsamlingen Udvikling til fremtiden.

Jens Smærup Sørensen har senest udgivet værket Jens, som er en personlig erindringsfortælling, der skildrer de mange vaklende skridt og bumpene på vejen til tilværelsen som skelsættende forfatter med 38 udgivelser bag sig, heriblandt den anmelderroste Mærkedage fra 2007.

Dette års Ordkraft Festival breder sig over multihuset Nordkraft, Musikkens Hus samt Utzon Center og byder blandt andet på forfattersamtaler, debatter og højtlæsning samt en lang række aktiviteter for børn, hvor der stilles skarpt på ordet.

TIDLIGERE MODTAGERE AF ORDKRAFT PRISEN: journalisterne Ole Rasmussen og Gorm Vølver fra Politikens populære spalte ATS (At Tænke Sig), Niels Hausgaard, Morten Kirkskov, Knud Sørensen, Allan Olsen og Bent Haller.