Evita fejrer 100 års fødselsdag i Aalborg
06/06 2018

Evita fejrer 100 års fødselsdag i Aalborg

Mange kan synge med på den smukke sang ”Don’t Cry For Me Argentina” fra musicalen Evita, der er kendt for både at være festlig og samtidig så rørende, at publikum har svært ved ikke at knibe en lille tåre.

MCH Herning Kongrescenter fremfører den verdensberømte musical i forbindelse med 100-året for Evitas fødsel 7. maj 2019, og på grund af en eksklusiv aftale med AKKC spiller musicalen også fire gange i Aalborghallen 16.-18. maj, som det eneste sted i Danmark ud over egen scene i Herning.

Vi er utroligt glade for at kunne tilbyde det nordjyske publikum endnu en musical af de helt store. At Evita kommer til Aalborg er et resultat af den aftale, vi indgik med MCH Herning Kongrescenter i 2017, som har betydet, at vi indtil nu har kunnet præsentere de populære titler Les Misèrables og Folk og røvere i Kardemomme By. Og nu føjer vi altså ikoniske Evita til den liste, siger Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Evita er en dramatisk fortælling om den karismatiske og ikoniske Eva Peróns rejse fra et liv i yderste fattigdom til en plads i overklassens rampelys, frem til sin død som kun 33-årig – en død, der efterlod Argentina i landesorg. Eva Perón nåede nemlig trods sin unge alder at forføre en hel nation og var kendt for sin kamp for underklassen. Hun var samtidig foragtet af overklassen, fordi hun blandede sig i sin mands, general, præsident og diktator, Juan Peróns, politiske embede.

To af musicalens helt store

Det er ikke hvem som helst, der står bag den populære musical. Andrew Lloyd Webber og Tim Rice har sammen skrevet Evita, som også er blevet filmatiseret gennem tiden med blandt andre Madonna og Antonio Banderas i hovedrollerne.

Andrew Lloyd Webber må siges at være kongen af musicals og står bag verdenskendte produktioner som Phantom of the Opera, Starlight Express og Cats, ligesom samarbejdet med Tim Rice også førte Jesus Christ Superstar med sig.

Tim Rice er en af Englands mest hyldede tekstforfattere, og har ud over samarbejdet med Webber også skrevet teksterne til musicalen Chess i samarbejde med de to ABBA-herrer Björn Ulvaeus og Benny Andersson. Derudover har han samarbejdet med Alan Menken om blandt andre Disneys Aladdin og Skønheden og udyret, og arbejdede også sammen med Elton John om Løvernes Konge.

Evita har spillet i årevis på Londons West End og på Broadway, og i 1979 modtog den, som den første britiske musical nogensinde, en Tony Award.