Elhøj & Kirckhoff fortæller om vanvittige eventyr!
05/05 2021

Elhøj & Kirckhoff fortæller om vanvittige eventyr!

Afsidesliggende steder rundt om i verden, helt forladte steder herhjemme, steder som man som turist bør holde sig langt væk fra – eller uventede steder bare lige rundt om hjørnet. Eventyret venter derude, og det har altid fascineret eventyrduoen Elhøj & Kirckhoff. Med fornavnene Jan og Morten.

De har i flere år fundet og fotograferet de mest fantastiske, forladte steder både herhjemme og i udlandet, og udgivet anmelderroste bøger med fascinerende fotos fra de mange rejser. De har besøgt steder i verden, som alle turister anbefales at holde sig langt væk fra, i deres konstante jagt efter den eventyrlige oplevelse, og vi har fulgt med i TV-programserierne Nul stjerner på DR.

Altid i øjenhøjde med de personer, de måtte møde og evigt nysgerrige på det uventede og helt ukendte. Alt skal prøves, og nej tak er ikke et svar! I deres foredrag På eventyr! beretter de to globetrottere og eventyrere Jan Elhøj og Morten Kirckhoff om de vildeste røverhistorier fra verdens mest forladte steder og helt håbløse turistattraktioner. Med finurlig humor og stor indlevelsesevne fortæller de om deres store fascination af eventyret, hvordan de finder de mange spektakulære steder, hvad der driver dem og om deres tanker bag de mange opdagelser.

Duoen har tilsammen udgivet de meget anmelderroste bøger Abandoned 1-4 og lavet de populære programserier Alt forladt og Nul stjerner – begge for DR2.

Fakta om Jan Elhøj og Morten Kirckhoff
Jan Elhøj startede sin karriere på TV med satire til programmer både på TV2 og ZTV. Herefter dannede han duo med Simon Jul Jørgensen omkring satireprogrammet Banjos Likørstue – først til radio og senere til TV på DR. Efterfølgende har Jan Elhøj været vært på flere forskellige underholdningsprogrammer både på DR2 og TV2 Zulu – bl.a. på Zulu Bingo og over en årrække på Zulu Awards. Senest på TV medvirkede han sammen med Lasse Spang Olsen i programmet Dumt og Farligt på TV2 Zulu. Jan Elhøj har desuden lagt stemme til flere børnefilm, ligesom han har udgivet egen bog med titlen Jan på sporet.

Morten Kirckhoff er tidligere både partner og creative director hos det internationale marketingbureau Advance, hvor han stod i spidsen for bureauets kreative afdeling. Han har rejst i mere end 100 lande verden over. Han er fotograf og medlem af Eventyrernes Klub, hvor han også er næstformand. I samme forbindelse er han medredaktør på bogen De eventyrlige – historien bag Eventyrernes Klub. Morten Kirckhoff er desuden også grundlægger af rom brandet Wanderum.

Billetter til foredraget På eventyr! i AKKC/Europahallen tirsdag den 26. oktober kl. 19 er i salg og koster 265 kr. og kan købes i Billetkontoret (hverdage kl. 10-14) tlf. 9935 5566, her samt via ticketmaster.dk.