Danmarks største bæredygtige netværk under AKKC’s vinger
21/06 2022

Danmarks største bæredygtige netværk under AKKC’s vinger

Allerede tilbage i 2008 besluttede en række virksomheder og kommuner i Nordjylland sig for at stifte NBE, for gennem netværksarbejde at støtte og udvikle med blikket stift rettet mod bæredygtighed.

Det er lykkedes til fulde sammen med Aalborg Universitet, og nu rykker sekretariatsfunktionen med ansvar for styring af netværk, events, økonomi og kommunikation til AKKC’s afdeling for Bæredygtighed, hvor Jan Kvistborg, der i forvejen har ansvaret for Bæredygtighed i AKKC bliver leder for funktionen.

– Vores vision er ikke kun selv at tage et ansvar for bæredygtighed, men også skabe rammerne og bruge vores kompetencer, så andre kan mødes omkring det utrolige vigtige stykke arbejde for os alle på kloden. At vi nu kan sikre det fuldstændige fantastiske netværk, som visionære mennesker har født i Nordjylland før det var på alles læber, er en stor ære, og vi er så klar til at tage arbejdsopgaven med nærkontakt og udvikling af NBE sammen med de mange virksomheder, universitetet og kommunerne, siger Nicolaj Holm, CEO i AKKC.

Netop Nicolaj Holm var stålsat på, at bæredygtighed skulle være en væsentlig del af AKKC’s DNA, da han for fem år siden tiltrådte som adm. direktør, og med dette nye område for AKKC’s bæredygtighedsarbejde, er et nyt virkeområde skabt.

Beslutningen om, at overdrage det daglige arbejde med netværket, blev taget på en ekstra ordinær generalforsamling i NBE mandag eftermiddag, hvor alle de fysisk og online deltagende medlemmer alle stemte ja til, at driften af NBE efter sommerferien roligt overdrages fra Aalborg Kommune til AKKC.

Formand for NBE, Kim Nørgaard Nielsen, produktionschef i MAN Energy Solutions, siger om netværkets nye stærke tilknytning til AKKC:

– Vi får et godt og fremtidssikret hjemsted for NBE, der sikrer helhedsmodellen mellem kommuner, erhvervsliv og Aalborg Universitet, så den store styrke NBE har vist sig at være som netværk sikres i fremtiden. AKKC’s kompetencer, fokus på den cirkulære økonomi og i det hele taget store netværk i Nordjylland, gør, at NBE ikke kun flytter men også styrkes, siger Kim Nørgaard Nielsen.

AKKC har i forvejen en stærk kontakt til det nordjyske erhvervsliv gennem sin sponsorportefølje på knap 100 virksomheder, hvor også bæredygtighed spiller en væsentlig rolle, bl.a. gennem Green Talks, hvor Margrethe Vestager, EU’s konkurrencekommissær, i august er næste gæst.