Margrethe Vestager giver et af sine sjældne foredrag i AKKC
26/04 2018

Margrethe Vestager giver et af sine sjældne foredrag i AKKC

EU’s konkurrencekommissær sætter det danske erhvervsliv under lup og dykker ned i den fremtidige erhvervsudvikling i såvel Nordjylland og Aalborg som resten af landet, når hun går på scenen i Europahallen.

– Vi skal have fokus på den fremtidige erhvervsudvikling i Danmark, Nordjylland og Aalborg – og netop derfor er Erhverv Norddanmark og AKKC gået sammen om at invitere konkurrencekommissær Margrethe Vestager til Aalborg. Hun har fingeren på pulsen i erhvervslivet i Europa og Danmark, fortæller direktør i AKKC Nicolaj Holm.

En stærk politiker
Margrethe Vestager, der tidligere på måneden kunne fejre 50 års fødselsdag, har en omfattende politisk karriere bag sig, som blandt andet tæller politisk leder for Det Radikale Venstre, økonomi- og indenrigsminister samt vicestatsminister.

I september 2014 tiltrådte hun som ny konkurrencekommissær i EU. Som konkurrencekommissær er Margrethe Vestagers fornemmeste opgave at sikre, at virksomheder ikke aftaler priser, deler markederne mellem sig eller fusionerer med henblik på at kunne kontrollere markedet.

Milliardbøder og skattesmæk
I sit job lægger Margrethe Vestager arm med nogle af verdens allerstørste virksomheder, heriblandt Google og Amazon, som hun begge sidste år straffede med henholdsvis en milliardbøde og skattesmæk.

Google fik stukket en bøde på svimlende 2,42 milliarder euro i hånden for at favorisere sin egen prissammenligningstjeneste, Google Shopping, når europæerne gjorde brug af søgemaskinen til at sammenligne priser og produkter på internettet.

Amazon modtog et skattesmæk på 250 millioner euro på grund af ulovlig statsstøtte. Og Apple er netop gået med til at betale en skatteregning på 13 mia. euro eller 96,8 mia. kr., som Margrethe Vestager præsenterede dem for tilbage i 2016, og som de indtil nu har afvist at betale.

Foredraget i Europahallen i efteråret er for medlemmer i Erhverv Norddanmark og for AKKC’s sponsorer.

– Både Aalborg Kongres & Kultur Center og vi har længe gerne villet have Margrethe Vestager til Aalborg. Hun har skabt sig en meget flot europæiske karriere som konkurrencekommissær, der står stor respekt om hendes arbejde i EU og hun arbejder hårdt på området. Så meget desto mere er vi virkelig stolte over og glade for, at hun har skabt et hul i sin travle kalender, og vil besøge os for at videregive noget af sin betydelige viden, siger Erhverv Norddanmarks formand, Steen Royberg.