Cirkusrevyen spiller for sidste gang i Aalborg
13/03 2019

Cirkusrevyen spiller for sidste gang i Aalborg

– Vi er meget kede af at måtte sige farvel til Cirkusrevyen, der har fået nye muligheder og nu laver en fleksibel spilleperiode, da Bakken nu også holder åbent i efterårsferien og til jul. Derfor har de valgt at prioritere flere produktioner i teltet, og med de mange arrangementer, der planlægges i AKKC, betyder det, at vi ikke har kunnet få kalenderen til at gå op. Det er vi naturligvis ærgerlige over, men vi er også glade for de mange år, vi har haft besøg af Cirkusrevyen her i byen, fortæller Nicolaj Holm.

Revydirektør Torben Træsko Pedersen kommer til at savne aalborgensernes varme velkomst, når Cirkusrevyen ikke længere afslutter den lange sæson fra maj til august på Bakken i Aalborg med fire spilledage.

– Vores skuespillere og alle bag scenen kender efterhånden hinanden som en familie, og det har altid været en fornøjelse at komme til Aalborg med revyen. Nu har Bakken forlænget åbningsdagene med en efterårs- og julesæson, og på den baggrund har vi valgt at fokusere anderledes med nye og spændende arrangementer i Teltet på Bakken. Men vi glæder os til en forrygende afslutning i det nordjyske til september, forklarer Torben Træsko Pedersen.

Nuværende AKKC-direktør Nicolaj Holm og Torben Træsko Pedersen har i nogen tid været i tæt dialog for at prøve andre løsninger, men måttet erkende, at det ikke har kunnet lade sig gøre. AKKC huser mange store møder, kongresser, konferencer og messer, der ofte er planlagt mange år i forvejen, og det lader sig ikke gøre at holde Aalborghallen åben i så lang en periode i august og september, som det ville kræve, hvis AKKC skulle matche Cirkusrevyens nye, fleksible spilleperiode.

Nicolaj Holm er dog samtidig glad for, at han snart kan komme med en glad revy-nyhed efter dette farvel til Cirkusrevyen efter 2019.

– Vi har naturligvis været ude og kigge os omkring i det danske revylandskab for at se, om der var andre partnere af ligeså høj kvalitet, som vi kunne begynde et nyt revykapitel med. Og det glæder mig, at vi nu er meget, meget tæt på at kunne præsentere en ny revyoplevelse i Aalborg, der de senere år har vist sig som en meget stærk revy med spændende skuespillere, siger en hemmelighedsfuld Nicolaj Holm.

Det var Torben Pedersen og tidligere direktør i AKKC, Ernst Trillingsgaard, der i 1985 reddede Cirkusrevyen efter den havde været igennem nogle nødlidende år. Det år tiltrådte Ernst Trillingsgaard som direktør i AKKC, og siden har revyen hver sensommer været at finde som en del af repertoiret i det store kulturhus.

Billetsalget i Aalborg til Cirkusrevyen 2019 er i fuld gang, og der er solgt omkring 60 procent af billetterne, hvilket er på samme høje niveau som tidligere års billetsalg på dette tidlige tidspunkt, så der er stadig mulighed for at se Cirkusrevyen slutte af i Aalborg med manér.