Blev de importeret til misbrug?
06/10 2023

Blev de importeret til misbrug?

I 2018 beslutter Folketinget, at forældelsesfristen for nogle typer af seksuelle overgreb mod børn skal ophæves. Det betyder, at gamle sager nu kan tages op i retssystemet.

I den aktuelle TV2-dokumentar ’Importeret til misbrug’ følger man Laura Helena Pimentel da Silvas sag mod morens eksmand, der seksuelt misbrugte hende og hendes to søskende for omkring 25 år siden.

Når Laura Helena Pimentel da Silva gæster AKKC onsdag 17. januar 2024 kl. 19 med foredraget ’Kommunebarn – Historien bag dokumentaren Importeret til misbrug’, deler hun sin anbringelseshistorie og sætter fokus på udsatte børn og unge.

Hun italesætter konsekvenserne ved en kaotisk barndom med omsorg- og systemsvigt og deler opskriften på en mønsterbryder.

’Min historie er vigtig’
Laura Helena Pimentel da Silva blev anbragt uden for hjemmet som knap 4-årig grundet mistanke om incest i hjemmet. Plejefamilien blev det første anbringelsessted ud af mange.

Teenageårene var vilde og præget af kriminalitet og misbrug. Hendes kaotiske opvækst med omsorgs- og systemsvigt havde sat sig som vrede – en vrede, som hun i dag har formået at gøre til sin største styrke og drivkraft.

– Som anbragt har jeg oplevet, hvad der sker, når børn og unge tabes på gulvet. Jeg har kæmpet mig op fra bunden. Min historie er vigtig, fordi ’Kommunebarns’ stemme ikke kun er min, siger Laura Helena Pimentel da Silva om foredraget.

Hun debuterede med selvbiografien ’Kommunebarn’ i 2018, der handler om at lande i en anden kultur, om overgreb, anbringelse og oprejsning. Foredraget af samme navn er bygget op omkring bogen og den aktuelle TV2-dokumentar ’Importeret til misbrug’.

I dag er Laura Helena Pimentel da Silva gift, mor til fire drenge, forfatter til 16 bøger, foredragsholder, illustrator og kvinden bag forlaget og bogcaféen Leitura.

Derudover er hun børneaktivist og feminist, og hendes hjerte brænder for at gøre en forskel for børn, unge og kvinder – og derfor er det vigtigt for hende at fortælle publikum sin hjerteskærende historie, for hun er desværre ikke den eneste.

Billetter til Kommunebarn – Historien bag dokumentaren Importeret til misbrug i AKKC/Fakultetet onsdag 17. januar kl. 19 er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 & kl. 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her. Billetprisen er 195 kr. inkl. gebyr. Der er et begrænset antal Study Tickets med 50% rabat til studerende. Læs mere på akkc.dk/study.