Birthe Kjær fejrer 50-års jubilæum med et brag af et show
07/09 2018

Birthe Kjær fejrer 50-års jubilæum med et brag af et show

Birthe Kjær har en af Danmarks mest folkelige og fantastiske sangstemmer, som har givet Danmark mange gode evergreens såsom ’Pas på den knaldrøde gummibåd’, ’Vi maler byen rød’, ’Skibet skal sejle i nat’ og mange flere.

Birthe Kjærs 50-års jubilæum bliver markeret med et imponerende show, hvor Birthe Kjær bliver ledsaget af det swingende 12 mands orkester – Feel Good Band med blæsere, strygere og korsangere.

Publikum kan forvente et show, som får dem til at sidde og rocke med, når Birthe Kjær folder sig ud i et bredt musikalsk spektrum.

Repertoireret dækker over et hav af musikalske genrer såsom ballader, Dansktop, nyfortolkninger af store klassikere og Grand Prix sange. Denne musikalske oplevelse bliver leveret pakket ind i en elegant lys- og sceneproduktion, som leder publikums tanker tilbage på nogle af Birthe Kjærs største musikalske højdepunkter.

En folkelig sangfugl
Birthe Kjærs sangkarriere begyndte i 1960, hvor hun optrådte med en aarhusiansk gruppe under navnet ’Sunshine Trioen’.

I 1968 opdagede Johny Reimer hende på en danserestaurant og tilbød hende en pladekontrakt, hvor hun udgav hendes første single ’Arrivederci Franz’, som strøg direkte ind på førstepladsen på dansktoppen.

Sangen blev den første i en række succeser på Dansktoppen. I 1989 brød hun igennem som Grand Prix sanger, da hun vandt det Danske Melodi Grand Prix med sangen ’Vi maler byen rød’.