Backstage
april 2025

Læs artiklerne i deres fulde længde herunder!

Rul ned

Scenetårnet
af Nicolaj Holm

CEO i AKKC | [email protected]

AKKC er bygget på visionære drømme og fremsynethed – og det vil vi fortsat videreføre.

I fem årtier har internationale kunstnere besøgt Aalborg og plantet et træ blandt De Syngende Træer i Kildeparken. De godt hundrede træer med tilsat musik fra den enkelte kunstner er blevet én af Aalborgs mest internationalt, anerkendte turistattraktioner. Parken er flere gange nævnt blandt de 25 mest interessante turistattraktioner i Danmark af forskellige internationale medier, ligesom internationale tv-kanaler har besøgt parken – der for øvrigt også har været ”et spørgsmål” i den tyske udgave af Hvem vil være Millionær.

Visionære drømmere har lagt spirene, nøjsomt vandet, luget og podet. Ladet spirene vokse til store træer, som har sikret, at de kommende generationer kan lege i Livstræets Kroner. Og når man sidder i trækronen og spiser kirsebær, drømmer store drømme og ser ud over landskabet, bør det være med den dybeste respekt for netop de visionære drømmere, der havde fremsynet.

Fejring af en visionær mand
Ernst ’Trille’ Trillingsgaard tog initiativ til den første træplantning i 1987, hvor Sir Cliff Richard plantede det første træ. I dag er alle de plantede træer krydret med musik, som kunsterne selv har været med til at vælge – og flere hundrede tusinde besøgende i parken trykker på musikknapperne hvert år. Dét er visionært!

Derfor fortjente Trille også at blive fejret, da han fyldte 85 år i marts. Vi havde derfor indbudt nuværende og tidligere medarbejdere til en hyggelig fødselsdagsfrokost, hvor vi fejrede den visionære Trille – og hyldede ham for det menneske og den gode forretningsmand han har været for AKKC, for Aalborg og for Nordjylland!

AKKC – i en 2025 version
I det store og hele er AKKC bygget af visionære drømmere – for at vise resten af verden hvad Nordjylland har at byde på. Og omvendt. Det er de visioner, vi i dag forsøger at udleve og videreudvikle på Europa Plads. I en 2025-version.

Og i al beskedenhed gør vi det godt. Vi har lige haft tre regnskabsmæssige rekordår – og 2025 bliver uden sammenligning det hidtil bedste. Det ved vi allerede nu. Og vi er godt hjulpet på vej af de visionære kræfter, der har lagt nogle tunge grundsten. Faktisk lige fra den måde huset er designet på – for arkitekterne var bestemt også visionære – og det giver os en enormt stor fordel i forhold til fleksibilitet selv den dag i dag, mere end 70 år efter!

Et samlet Aalborg
At bygge ovenpå sådan en stor arv gør, at kravene til visionerne også bliver desto større. Og til at udleve de visioner skal vi stå sammen. Hele Aalborg!

Derfor har vi samlet en stor gruppe erhvervsfolk fra byen for at kigge på de afledte muligheder for Nordjylland, Aalborg, erhvervslivet og for de bæredygtige visioner, når de europæiske topledere kommer til AKKC i forbindelse med EU-formandskabet i Aalborg i juli. Forhåbentligt med et stærkt indtryk af hvilke muligheder Nordjylland byder på.

Europas øjne kommer for en sund til at hvile ekstra meget på Aalborg og Nordjylland, og det er en mulighed, vi ikke må lade gå forbi.

AKKC bliver vært for to uformelle ministermøder ifm. EU-formandskabet

Nu er der sat dato på de første arrangementer i Aalborg ifm. EU-formandskabet. AKKC bliver vært for to uformelle ministermøder, der kommer til at omhandle beskæftigelse samt klima og miljø. Det sidste er noget, der taler lige ind i vores kerneværdi.

Det er efterhånden et godt stykke tid siden, vi kunne løfte sløret for, at det lykkedes os at trække en del af arrangementerne til Aalborg, når Danmark overtager EU-formandskabet fra Polen 1. juli. Nu har Udenrigsministeriet løftet sløret for, hvilke ministermøder, der vil foregå hvor, i løbet af den danske EU-formandskabsperiode, og dermed er datoerne og emnerne for Aalborgs ministermøder også på plads.

Mandag 7. og tirsdag 8. juli bliver det et ministermøde indenfor beskæftigelsesområdet, der vil foregå i AKKC. Torsdag 10. og fredag 11. juli er det et ministermøde indenfor klima og miljø, og netop dét ministermøde er noget, der vækker begejstring hos os i AKKC.

  • I AKKC har vi siden 2017 arbejdet fokuseret med bæredygtighed, og vi har blandt andet formået at blive certificeret med ISO 20121 for bæredygtige events som det første eventsted i Danmark. At der kommer til at være et ministermøde med fokus på netop klima og miljø, når EU-formandskabet er i Aalborg, kunne derfor ikke være et bedre match, fortæller Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Også hos Aalborgs borgmester er området med klima og miljø noget, der gør indtryk.

  • I Aalborg Kommune har vi en strategi om at være en kommune med bæredygtighed i højsædet, hvor det handler om at passe på miljøet, klimaet og naturen. Aalborg får blandt andet mulighed for at vise frem, at vi har en unik udvikling indenfor grøn omstilling, og at Aalborg er hjemsted for et erhvervsfyrtårn med CO2 Vision, hvor vi både har Fjord PtX og Aalborg Portlands CO2 fangst-anlæg, siger Lasse Frimand Jensen, borgmester i Aalborg Kommune.

Offentliggørelsen af ministermøderne er de første arrangementer, der er blevet offentliggjort ifm. det danske EU-formandskab. Der kan derfor blive offentliggjort flere på et senere tidspunkt.

1000 statister satte scenen for stor beredskabsøvelse i AKKC

Sirener, politi, ambulancer og brandbiler. Alt var i spil – og det meste af Aalborg midtby kunne høre, at der foregik noget ekstraordinært – da der blev afholdt en stor beredskabsøvelse i AKKC i marts med 1000 statister.

En helt normal onsdag i marts blev AKKC omdannet til et stort, realistisk øvelsesområde, da 1000 medarbejdere og elever fra Hasseris Gymnasium deltog som statister i beredskabsøvelsen, også kaldet Øvelse Tordenskjold.

Eleverne spillede en afgørende rolle i at skabe et autentisk scenarie for Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Beredskabsstyrelsen Nordjylland og Region Nordjylland, der testede deres indsats under en større hændelse.

Og det hele forløb rigtig godt.

  • Det var en meget lærerig øvelse for os i politiet og for vores samarbejdspartnere. Vi kan efter øvelsen konstatere, at vores samlede beredskab og indsatsplaner er robuste og i stand til at samarbejde tværfagligt på en professionel og effektivt måde. Det glæder mig naturligvis, at vores grundlæggende set up virker. Men det er klart, at øvelsen også har vist, at der er læringspunkter, der skal arbejdes videre med – og det er jo også formålet, så vi har mulighed for at blive endnu bedre. Samlet set er vi lykkedes med indsatsen, der gav et stort udbytte for alle involverede, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals.

Samtidig fik vi i AKKC mulighed for at afprøve vores egen beredskabsplan, så vi er endnu bedre rustet til at håndtere uforudsete situationer.

  • Vi prioriterer samarbejdet med myndighederne højt, fordi øvelser som denne giver os mulighed for at finpudse vores beredskabsplan i praksis og sikre, at vi altid er godt forberedte – både for vores egen og for gæsternes sikkerhed. Det har været en værdifuld erfaring, og vi ser frem til flere samarbejder, hvor vi sammen kan styrke beredskabet endnu mere, fortæller Anders Lang, Head of Production i AKKC, der havde en stor koordinerende rolle ifm. øvelsen.

Erhvervsgæsterne skal
med på rejsen

Efter en vellykket lancering af fri offentlig transport til kulturarrangementer udvider AKKC og NT nu ordningen med et pilotprojekt, hvor husets erhvervsgæster fremover kan rejse gratis med bus og tog til udvalgte messer og konferencer.

Transport spiller en stor rolle i klimaregnskabet, og den største CO2-belastning ligger i Scope 3, hvor gæsternes transport spiller en stor rolle. Derfor har AKKC banet vejen for en indsats, der skal reducere CO2-belastningen fra privatbilisme.

Frontrunner på transport-posten
Tilbage i efteråret lancerede AKKC i samarbejde med NT en ordning med fri offentlig transport til alle kulturarrangementer som en løsning til den CO2-krævende privattransport i bil.

Tallene har vist, at der er en vilje hos gæsterne til at skifte bilen ud med en mere afslappende og grøn offentlig transport. Derfor vil AKKC nu teste denne tendens blandt erhvervsgæsterne ved at udvide ordningen med et unikt pilotprojekt, der i en begrænset periode giver erhvervsgæster mulighed for at rejse gratis med bus og tog til udvalgte messer og konferencer.

  • Vi tænker bæredygtighed ind i alt, hvad vi gør. Vi er et stort hus med flere hundrede tusinde besøgende hvert år, og mange af dem kommer i bil. Som arrangører har vi et vist ansvar for at gøre det nemmere at vælge en mere bæredygtig transportform. Derfor har vi sat skub i pilotprojektet om fri transport til vores egne arrangementer, så vores erhvervsgæster også kan tage del i rejsen, siger Lars Rønnov, Kommerciel chef i AKKC.

Med dette initiativ er AKKC de eneste i branchen, der aktivt har formået at finde en løsning på den store CO2-udledning fra gæsternes transport.

I AKKC har vi længe haft fokus på at minimere CO2-belastningen, og pilotprojektet med at udvide fri offentlig transport til udvalgte erhvervsarrangementer er endnu et skridt i den retning.

På sigt er målet at tilbyde ordningen som en del af AKKC’s møde- og konferencepakker, så alle erhvervsgæster fremover kan gøre brug af det unikke tilbud.

Ønsker du yderligere informationer om projektet så kontakt AKKC’s Kommerciel chef, Lars Rønnov, på tlf. 9935 5528 eller [email protected]

AKKC søsætter nyt initiativ, der bruger 60+ arbejdspower

Kunne man gentænke den ekstra arbejdskraft, der ligger hos seniorer på nedsat tid, og dem der allerede har stoppet arbejdslivet i AKKC? Det kan man. Det kom der projekt PowerBank ud af.

I februar indkaldte AKKC en stor flok seniorer til et informationsmøde for at fortælle, om et helt nyt initiativ. Vi har skabt PowerBank, der kort sagt er skabt for at AKKC-organisationen har nogle ekstra kræfter at trække på til udvalgte opgaver. Seniorerne er både de medarbejdere, der er på nedsat tid og de, der har stoppet deres arbejdsliv AKKC.

Initiativet blev modtaget med stor glæde, og ikke færre end 21 seniorer meldte sig til PowerBanken, heriblandt vores tidligere direktør Ernst Trillingsgaard. PowerBanken har for nuværende haft opgaver inden for bl.a. rundvisninger og affaldsindsamling. Og husets afdelingsledere har allerede været inde og ønske booking til flere rundvisninger og f.eks. som hjælpere til den store fiskerimesse DanFish International.

AKKC går hermed en ny og uprøvet vej med nytænkning, og det har allerede skabt stor glæde blandt seniorerne og internt i huset, hvor man i en presset eller ekstra situation har mange kvalificerede arbejdskræfter at trække på. Jobbene i PowerBank er aflønnet arbejde.

AKKC stærkt repræsenteret
på Optimeet i Bella Arena

Torsdag 20. marts deltog et hold skarpe AKKC-medarbejdere i Skandinaviens største møde- og eventmesse, Optimeet, sammen med en række branchekolleger fra Nordjylland.

I AKKC er der ingen tvivl. Nordjylland er det bedste sted at mødes – og i AKKC er man ikke bange for at fremhæve de unikke fordele, der følger med, når man vælger AKKC som vært for både store og små arrangementer.

Husets placering er ideel for dem, der rejser hertil med tog, bus eller fly, og med kun en kort gåafstand til 1.833 hotelværelser og et væld af restauranter, er det den perfekte ramme for både arbejdsdage og socialt samvær.

Derudover er bæredygtighed en hjørnesten i AKKC’s arbejde. Vi stræber efter at tilbyde vores gæster og kunder en ansvarlig eventoplevelse, hvor vi guider dem til at træffe mere bæredygtige valg i alle aspekter af deres arrangement.

Derfor sendte vi et hold dygtige AKKC’ere og masser af nordjysk charme mod Optimeet-messen i Bella Arena torsdag 20. marts for netop at dele, hvad AKKC kan tilbyde i Nordjylland.

Det var første gang, at messen blev afholdt i Bella Arena i Bella Center Copenhagen, hvor de godt 7.000 m2 var fuldt booket med udstillere. Udover AKKC var den nordjyske fællesstand stærkt repræsenteret af vores dygtige branchekollegaer fra Destination Nord, Aalborg Convention, Comwell Hvide Hus, Arena Nord, Color Hotel Skagen og Rebild Porten.

På messen mødte vi en masse af de kunder, som vi løbende har fornøjelsen af i AKKC, men vi fik også talt med en række nye, potentielle kunder, som vi håber at kunne byde velkommen i huset i fremtiden. Vi fik netværket, delt ud af vores viden og præsenteret de mange, unikke muligheder, AKKC kan tilbyde.

Nye rundvisningskoncepter
med Tour de AKKC

22.000 etagekvadratmeter. Der er meget, gæsterne ikke ser, når de er på besøg i AKKC. Men i husets helt nye rundvisningskoncepter er der rig mulighed for at opleve alt det, der normalt ikke er tilgængeligt for offentligheden.

Som gæst i AKKC oplever man oftest kun en brøkdel af husets mange tusind kvadratmeter, men bag de mange sale og mødelokaler gemmer sig et væld af skjulte skatte og spændende historier, som kun de færreste kender til. AKKC gemmer nemlig på alt fra underjordiske gange og dybe kældre til en gammel keglepub og et snurreloft.

Husets fem nye rundvisningskoncepter – der går under den samlede betegnelse ’Tour de AKKC’ – er skræddersyet til forskellige interesser, så der er mulighed for at få stillet sin nysgerrighed, uanset om man er fascineret af arkitektur, kunstnere eller skjulte rum.

Rundvisningerne er et attraktivt tilbud for alle typer af gæster, og er en oplagt mulighed for at blive klogere på AKKC som eventsted og organisation.

Det er muligt at kombinere rundvisningerne med forplejning og/eller aktiviteter i form af keglespil, teambuilding, kulturoplevelser eller andet.

Du kan læse meget mere om de forskellige rundvisninger her.

AKKC indtager
Folkemødet på Bornholm

For første gang drager en delegation fra AKKC til Folkemødet på Bornholm. Og særligt i år, hvor EU-formandskabet er i Aalborg i juli, giver det rigtig god mening.

Aalborg har en helt særlig position som konferenceby i Danmark. I Aalborg Kongres & Kultur Center glæder vi os fortsat over, at vi gang på gang formår at tiltrække de fleste af landets største konferencer og årsmøder, såsom Kommunernes Landsforening (KL), Socialdemokratiet, 3F, HK og mange, mange flere. I år er dog ekstra særligt, da Danmarks EU-formandskab betyder, at der vil blive afholdt uformelle ministermøder m.m. i AKKC i perioden 2.-12. juli – den største kontrakt i AKKC’s historie hidtil.

Det er derfor med vind i sejlene, at AKKC i år har valgt at sende en delegation til Folkemødet på Bornholm bestående af CEO Nicolaj Holm, CCO Lars Rønnov, CSO Jan Kvistborg, CPO Anna Højen, Sponsor Manager Simon Vangsgaard Jensen, SoMe & Communications Manager Anne Kirstine Roed og Sustainability Manager Louise Storgaard Nielsen.

  • Vi har i flere år overvejet at tage til Folkemødet på Bornholm, og i år mener vi, at det er det helt rette tidspunkt at tage af sted. Vi forventer naturligvis at komme i tale med en række nuværende kunder og potentielt tiltrække nye kunder til AKKC og Aalborg, men vi har samtidig også en stor mængde viden og en unik position indenfor bæredygtighed, konferencer og kultur, der virkelig gør os i stand til at bidrage i debatterne til Folkemødet, forklarer Nicolaj Holm.

Der er allerede én debat i kalenderen som paneldeltager hos direktør Nicolaj Holm under Folkemødet, men det er forventningen, at der vil komme flere til – også blandt de andre AKKC-medarbejdere, der med på mødet, som besidder stor viden indenfor hver deres område.

Aalborgs parker skrumpede
med 71 kilo affald

AKKC samlede medarbejdere og seniorer omkring opgaven med at samle skrald i Kildeparken, Skovdalen og Mølleparken.

Danmarks Naturfredningsforening havde i år for første gang indbudt virksomheder til at deltage i den årlige landsdækkende indsamling af affald smidt i naturen. En populær aktivitet for både børn og voksne, og i år blev det også en populær aktivitet i AKKC, hvor små 30 medarbejdere og seniorer i et par timer samlede sig om, at gå ud i de nærliggende skønne folkeparker og samle affald. Det blev til 27 kg restaffald, 21 kg glas og plast og 23 kg metal – i alt 71 kg.

Af særlige fund var en heroin-sprøjte, vin på flaske, ret mange Tupperware-madkasser, solbriller, luffer, vanter og sko. Mest fremherskende affald var dåser, plastik, take away indpakning, ølkapsler og cigaretskodder. Årets fokus i indsamlingen var engangsemballage, e-cigaretter og vapes, men vi fandt heldigvis kun én vape. Til gengæld var der et hav af snusposer. Efter de skønne nyttetimer nød medarbejdere og seniorer en ekstra hyggestund i Kildeparken med varme grillpølser og en forfriskning.

På landsplan samles der årligt omkring 100.000 kilo affald ind af 190.000 børn og voksne.

Want
more?

Vil du se de tidligere udgaver af Backstage?

Ja tak!