menu

Indenfor murene

Det Kongelige Teater

Aalborghallen

tirsdag 27. februar 2024 kl. 19:30

Teater
Følg facebook event

Priser
O: 450,- A: 390,- B: 340,- C: 290,-

Early Bird Rabat
Spar 50 kr. pr. billet ved
køb senest 14. maj 2023

Spar 50% med

Varighed
Ca. 3 timer inkl. pause

Bestil spisning

Et intenst drama om tro og identitet, selvopfattelse og opbrud og ønsket om at beskytte sine børn.

Den største danske klassiker i det realistiske teater. Indenfor murene er en fortælling om at leve med alt det, man er rundet af, gøre op med det og give sig hen til dem, man elsker. En vigtig fortælling, såvel i dag som dengang.

I den jødiske familie Levins stuer er alt ved det sædvanlige. Her hersker fred, varme og hygge, idet familien samles til den ugentlige fredagaftensmiddag. Ved spisebordets midte sidder faren Adolf Levin som altid. Men fortids had og splid vækkes, da Levins yngste barn Esther afslører, at hun har forlovet sig med Jørgen Herming, søn af den mand, som for år tilbage afviste at hjælpe Levin på fode, alene fordi de var jøder. Levin sætter sig imod ægteskabet, men indvilliger i at møde ægteparret Herming til en middag, hvor det store slag skal stå.

To kulturer, traditioner og selvopfattelser står stejlt over for hinanden. Hvem vil give sig og hvem kan? Samtidig gør ungdommen oprør mod forældregenerationens værdier. Det er en fortælling om sameksistens, nedarvet had og accept. Kan Adolf Levin rumme de forandringer, der følger med et nyt slags liv? Kan Esther og Jørgens kærlighed overleve, og måske endda bygge bro mellem to vidt forskellige verdener?

Henri Nathansens stykke fra 1912 havde premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene og er det næstmest spillede danske drama. Skuespilchef Morten Kirkskov iscenesætter et hold af stærke skuespillere med Jens Albinus som Adolf Levin og Bodil Jørgensen som hans hustru Sara.

Medvirkende

Jens Albinus
Bodil Jørgensen
Emilie Koppel
Lars Brygmann
Nicolai Dahl Hamilton
Joachim Kubel
Jela Natius
Zaki Nobel
Emil Prenter
Stine Stengade

Iscenesættelse
Morten Kirkskov

Scenografi og kostumedesign
Steffen Aarfing

Lysdesign
Ulrik Gad

Billetkontor: +45 9935 5566