Frihedsfest 2021

- Fejring af friheden sendes direkte fra AKKC

Aalborghallen

tirsdag 04. maj 2021 kl. 19:45

Show

Her kan du se showet:

TV2 Nord Salto
Tv2nord.dk
Facebook

75 års jubilæet for Danmarks befrielse fejres med en storslået festaften, der sendes direkte fra den store scene i AKKC.

I løbet af showet vil Lars Lilholt, Pernille Rosendahl, Mattias Kolstrup, Shaka Loveless og Klarup Pigekor synge både nutidige numre og fortolke historiske sange fra krigens tid. Festmaskinen bliver aftenens gennemgående band og er kendt som et af landets mest anerkendte backingbands.

Udover de musikalske indslag byder showet på taler og hilsner fra nær og fjern. Blandt andet ved nulevende modstandsmænd, der satte livet på spil under modstandskampen i Nordjylland.

Frihedsfesten fejrer vores demokrati, fællesskab og den frihed, vi nyder i dag, efter modige nordjyder turde tage kampen op mod mørke kræfter under Anden Verdenskrig. Fejringen trækker også tråde til nutidens coronabesættelse, som har lagt bånd på danskernes frihed, blandt andet ved forsamlingsforbud og hjemsendelser. Set i det lys får fejringen af friheden både et historisk og et nutidigt perspektiv.

75 års jubilæet var egentlig sidste år, men grundet coronaens indtog i Danmark blev fejringen udskudt til i år, hvor coronaen desværre stadig betyder, at der ikke kan være publikum til Frihedsfesten. Heldigvis kan alle nordjyder deltage i festlighederne hjemme fra stuerne, da Frihedsfesten bliver transmitteret direkte på TV2 Nord Salto, på tv2nord.dk og på Facebook.

Frihedsgudstjeneste transmitteres fra Budolfi Kirke
Forud for Frihedsfesten i AKKC vil Biskop Henning Toft Bro forestå en smuk og højtidelig frihedsgudstjeneste i Budolfi Kirke i Aalborg, alle nordjyders domkirke. Gudstjenesten vil blive afholdt i overensstemmelse med de til den tid gældende coronarestriktioner for gudstjenester og kirkelige handlinger. Nærmere information om det følger på domkirkens hjemmeside. Gudstjenesten vil ligeledes blive transmitteret direkte på TV2 Nord Salto, på tv2nord.dk samt på Facebook. 

Frihedsfesten er arrangeret i et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Garnison og TV2 Nord.

Udsendte pressemeddelelser

Storslået festaften skal fejre befrielsen efter Anden Verdenskrig 29. marts 2021 kl. 13:00 Læs mere
Billetkontor (Mandag-fredag 10-14): +45 9935 5566