menu

Così fan tutte

Opera af Mozart opsat af Det Kongelige Teater

Aalborghallen

torsdag 23. marts 2023 kl. 19:30

Opera

Priser inkl. gebyr
A: 380,- B: 330,- C: 280,-

Early Bird Rabat
Spar 50 kr. pr. billet i alle kategorier
ved køb inden 13. juni 2022 kl. 9

Spar 50% med

Varighed
3 timer og 5 min. inkl. én pause

Bestil spisning

I 2020 spændte pandemien ben for hele Det Kongelige Teaters turné med Così fan tutte, men nu kan vi endelig se frem til at få Wolfgang Amadeus Mozarts operamesterværk til Aalborg igen.

Det Kongelige Teater laver en klassisk produktion af operaen, placeret i det 18. århundrede med et stjernehold af solister og smukke kostumer. Det hele bliver tilsat vores lokale og dygtige Aalborg Symfoniorkester, der vil spille Wolfgang Amadeus Mozarts smukke toner på fineste vis.

I Mozarts intime opera sættes kærligheden på prøve. Così fan tutte betyder ’sådan gør alle kvinder’, underforstået at alle kvinder er troløse. Det sætter filosoffen Don Alfonso sig for at bevise.

Hans to unge venner, Ferrando og Guglielmo, indgår et væddemål med ham, for de er overbeviste om, at deres to kærester aldrig vil være dem utro. En absurd og vanvittig forviklingsfarce udspiller sig, når de unge mænd, manipuleret af Don Alfonso, tester deres kæresters udholdenhed eller måske snarere afholdenhed.

Operaen flyder over af iørefaldende arier og ensembler, og der kræves høj følelsesmæssig indlevelse, vokal virtuositet og musikalsk adræthed af de seks sangere fra Det Kongelige Teaters solistensemble og Operaakademiet.

I spidsen for dem står Palle Knudsen som Don Alfonso, der som en dukkefører kører rundt med fornuft og følelser i denne musikalske komedie fuld af Mozarts mesterlige musik.

Tim Albery lader sin iscenesættelse med Tobias Hoheisels dekorative periodekostumer udspille sig i en gigantisk camera obscura-scenografi som rammen om Don Alfonsos eksperiment.

Den absurde historie, tilsat Mozarts herlige musik, stiller det eviggyldige spørgsmål om, hvorvidt græsset måske er grønnere på den anden side.

Operaen synges på italiensk med danske overtekster.

Introduktion inden forestillingen
Lars Halby Jensen fra Det Kongelige Teater giver introduktion til forestillingen i Det Lille Teater kl. 18.30. Introduktion kan tilvælges ved billetkøb.

Fotos af: Miklos Szabo

Medvirkende

Clara Cecilie Thomsen (Fiordiligi)
Kari Dahl Nielsen (Dorabella)
Simon Duus (Guglielmo)
Jacob Skov Andersen (Ferrando)
Eldrid Gorset (Despina)
Palle Knudsen (Don Alfonso)

Orkester:
Aalborg Symfoniorkester

Dirigent:
Nick Fletcher

Iscenesættelse:
Tim Albery

Scenografi og kostumer:
Tobias Hoheisel

Lysdesign:
David Finn

Producent:
Det Kongelige Teater

I samarbejde med Opera North

Udsendte pressemeddelelser

Kærligheden sættes på prøve i Così fan tutte 11. maj 2022 kl. 10:00 Læs mere
Billetkontor: +45 9935 5566