Liva

Kabaret om den elskede revystjerne Liva Weel

Europahallen

tirsdag 20. marts 2018 kl. 20:00

Musikalsk forestilling

Pris:
A: 335,- B: 285,-

Varighed:
1 akt: 1 time- pause: 20 min. - 2 akt: 50 min.

Ellen Hillingsø spiller den kendte og elskede revystjerne Liva Weel, når Folketeateret fusionerer revy, kammerspil og teaterkoncert i denne forestilling.

Vi møder Liva som en kvinde, der insisterer på sin frihed - kunstnerisk såvel som personligt. På begge fronter oplever hun en opblomstring under krigen, da friheden er under pres.

Sammen med Poul Henningsen skriver hun den ikoniske tekst til sangen Man binder os på mund og hånd og med de dobbelttydige linjer, der narrer både censuren og nazisterne, synger hun sig lige ind i danskernes hjerter.

Liva udødeliggjorde sange af blandt andre PH, Kai Normann Andersen og Børge og Arvid Müller, og en række af disse sange fra 1930’erne og 1940’erne indgår i forestillingen.

Liva var elsket af sit publikum og af sine mange skiftende bejlere og ægtemænd. Hendes kompromisløse trang til at bestemme selv, gav hende store kunstneriske sejre, men også voldsomme personlige nederlag.

Birgitte Raaberg, Henrik Koefoed og Karsten Jansfort lægger krop og stemme til mænd, elskere, veninder, påklæderske, teaterdirektører, familiemedlemmer og revyforfattere.

Jens Krøyer står for musikken, og med sit klaver personificerer han den måske vigtigste mand i Livas liv - akkompagnatøren - den tavse mand, der kærligt leverer tonerne til Livas sang.

Medvirkende

Berlingske
"Ta' og kys Ellen Hillingsø fra mig. (...) Ellen Hillingsø låner revydivaen Liva Weel sin egen modernitet i glimrende forestilling om frihedens pris."
Jyllands-Posten
"Underholdende og vedkommende fortælling om kunst og kærlighed med en stærk Ellen Hillingsø som Liva Weel."
Kulturkupeen
"Med ”Liva” kommer Folketeatret med et begavet bud på et opdateret portræt af en national heltinde. Det ganske land kan glæde sig til turneen."
Sjællandske
""Liva" fortjener lydhør opmærksomhed."
Gregers DH
"Ellen Hillingsø som en lyslevende Liva på godt og ondt i Folketeatrets glimrende opsætning."
Scenekanten
"Ellen Hillingsøs Liva spiller, agerer, dramatiserer og fortæller os om livet. Hun viser os frihed, ensomhed og samhørighed på én og samme tid - og dét er sådan set ret befriende."
KOP Kultur
"På scenen er Ellen Hillingsø en forrygende Liva. Barsk. Festlig. Ensom. Sårbar."

Medvirkende

Medvirkende:
Ellen Hillingsø
Birgitte Raaberg
Karsten Jansfort
Henrik Koefoed

Kapelmester:
Jens Krøyer

Manuskript:
Vivian Nielsen

Instruktion:
Rolf Heim

Scenografi:
Sisse Gerd Jørgensen

STJERNETRÆF KL. 19 MED ELLEN HILLINGSØ (Få billetter tilbage)

Billetkontor (Hverdage fra 12-17): +45 9935 5566