Vi sidder bare her

Koncert med Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig

Europahallen

søndag 22. april 2018 kl. 16:00

Koncert

Enhedspris:
245 kr.

Nogle gange sidder man med et forventningsfuldt smil på læben allerede inden man har lyttet til et musikalsk projekt, og netop sådan havde de fleste mennesker det nok, da konstellationen Vi Sidder Bare Her blev annonceret.

For magen til spændende konstellation skulle man da lede længe efter og Succesen udeblev da heller ikke!

Vi Sidder Bare Her høstede masser af anmelderroser og  medieopmærksomhed og følelsen af, at Toksvig og Simpson musikalske univers passede perfekt til Jørgen Leths ord, formuleringer, stemme og ikke mindst tonation, var fremherskende alle steder! Simpson og Toksvig har skabt en mageløs og stemningsfuld musikalsk rejse som lydbillede til Jørgen Leths unikke freestyle poesi.

Det er en stor fornøjelse at høre Jørgen Leths betragtninger omkring forskellige dagligdags ting og vi kommer omkring løgn, deponerede ting, mænd der græder og en tur gennem Danmark i tog.

“Jeg kan ikke skrive en digtsamling på det her niveau, det er det bedste vi nogensinde har lavet.” - Jørgen Leth

Og det må man give ham ret i! De meget personlige og næsten gåsehudsfremkaldende numre, hvor Jørgen Leth beskæftiger sig med mere følsomme emner som bl.a. at sige farvel, at være skrøbelig, depression, det at være alene. Og fra det nye album "RAK-MA-GAK" kredser man om emner som "Efterår" som årstid og hvad den giver af følelser og melankolier.

Om hvordan det var at cykle og hvor det også implicit ligger i tankerne at Jørgen Leth ikke kommer til det igen. Og ikke mindst nummeret “Jeg Hader Havet”. Alle numre, der er med til at give yderligere en dimension til teaterkoncerten.

Berlingske
Kulturkupeen
BT
Ekstra Bladet
Gaffa
Gregers DH

Billetkontor (Hverdage fra 12-17): +45 9935 5566