René Dahl Andersen

- Gråzone

Europahallen

torsdag 30. september 2021 kl. 19:00

Foredrag

Pris:
210,-

Han var en af Politiets Wonder Boys! Dygtig, anerkendt og respekteret, og specielt udvalgt til uddannelse hos FBI. Alt var godt, indtil én forkert beslutning ændrede alt.

Mere end 12 år i tjeneste som narkobetjent samt mere end 6 år som undercover agent for PET og andre landes efterretningstjenester satte deres spor og førte en talentfuld ung politimand ud i et moralsk ingenmandsland, hvor intet er sort og hvidt, men i stedet én stor grå zone, hvor ingen længere kan finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert.

Foredraget Gråzone er historien om René Dahl Andersen, der som ung og ideologisk politibetjent fra Nordjylland kommer til København med en drøm om at komme ind i Københavns Politis Uropatrulje. 

Med talent, ambitioner, mod og en unik evne til at skabe relationer og levere resultater gør han lynkarriere og bliver hurtigt én af Politiets bedste på sit felt. Han bliver headhuntet direkte af PET med efterfølgende specialuddannelse hos FBI i USA – for siden igen at blive sendt på ekstremt farlige og tophemmelige missioner i udlandet som undercover agent.

Hans unikke evne til at tilpasse sig og operere i ethvert miljø gjorde René Dahl Andersen til en “naturlig” del af den barske og kyniske kriminelle underverden – både i Danmark og i udlandet. Et ualmindeligt farligt liv, der flere gange kunne have kostet ham livet, men kun fordi han er skarp, snu og har mod og vilje til at tage chancer, overlever han.

René Dahl Andersen har "arbejdet sammen med" nogle af de mest hardcore kriminelle. Nogle med politiledelsens og rettens samtykke, og nogle kun med kollegers opbakning og eget moralske kompas som rettesnor. En potentiel glidebane af format, der for René Dahl Andersen i en blanding af naivitet, magtesløshed og storhedsvanvid resulterer i sit livs dumhed – med uoverskuelige konsekvenser til følge.

Gråzone er true crime, når det er bedst eller værst. Foredraget giver et spændende indblik i, hvordan infiltrering af de hårdeste kriminelle miljøer og farlige undercover-missioner foregår. Derudover stiller Gråzone det fundamentale spørgsmål: Kan et samfund med dets politi tillade at bryde loven – for at opretholde selvsamme bedst muligt? Helliger målet midlet?

Udsendte pressemeddelelser

Hårrejsende foredrag med narkobetjent René Dahl Andersen 11. marts 2021 kl. 10:00 Læs mere
Billetkontor (Mandag-fredag 10-14): +45 9935 5566