menu

Anja C. Andersen

Astrofysikerens guide til det gådefulde univers

Europahallen

mandag 15. april 2024 kl. 19:00

Foredrag

Pris
405,-

Spar 50% med
Study Tickets

Tag med på en betagende rejse gennem himmelrummet med Danmarks mest kendte astrofysiker, Anja C. Andersen, som insiderguide.

Anja C. Andersen er klar til at løfte sløret for, hvad de nyeste observationer afslører om vores gådefulde univers – fra Solsystemet og ud til de fjerneste galakser.

Hun er én af landets absolut bedste formidlere, og hun fortæller med smittende nørdet passion om universets udvikling fra Big Bang og frem til i dag.

Gennem pragtfotos fra teleskoper og rumsonder kloden over viser hun, hvordan en astrofysiker afkoder de mest skelsættende billeder.

Anja C. Andersen er professor i astronomi og astrofysik ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet, hvor hun også har titlen som professor i Offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi.

Hun forsker i kosmisk støv og dets indflydelse på planetdannelse, stjerneudvikling og observationer af det tidlige univers, og så er hun én af Danmarks mest populære videnskabsformidlere.

I løbet af de seneste 20 år har Anja C. Andersen modtaget ikke færre end 15 priser og æresbevisninger for hendes forskning og formidling af meget komplekst stof. Derudover er hun forfatteren bag ’En lille bog om Universet’ og ’En lille bog om Månen’ og har bidraget til bøgerne ’Livet er et mirakel’ og ’Marie Curie – Et lys i mørket’.

Hun har siden 2020 sammen med journalist Frederik Dirks været vært på DR-podcasten ’Flyvende Tallerken’, som udforsker UFO-fænomenet. Sammen er de også værter på podcasten ’Generation Mars’.

Billetkontor: +45 9935 5566