Ansgars Kirken flytter julegudstjenester til AKKC
25/11 2020

Ansgars Kirken flytter julegudstjenester til AKKC

Det er intet mindre end nabohjælp, når det er allerbedst, som i år resulterer i at Ansgars Kirken og AKKC går sammen om en nyskabelse, der vil redde julens måske ældste tradition. Hele to julegudstjenester skal derfor afholdes i AKKC.

Julegudstjenesterne finder selvfølgelig sted den 24. december, hvor der vil være gudstjeneste kl. 11.00 og kl. 15.00 i Aalborghallen. Der er naturligvis gratis entré til gudstjenesterne, men der skal dog reserveres pladser, hvilket kan gøres her

I mange familier er julegudstjenesten en fast tradition, men grundet COVID-19 er det desværre ikke muligt at samle flere hundrede julefestklædte til de traditionelle julegudstjenester, hvor kirkerne er fyldt op med forventningsfulde gæster.

I Aalborg har de to naboer, Ansgars Kirken og AKKC, siden august arbejdet på at sikre en coronavenlig afvikling af årets julegudstjenester.

Længe før Peter Faber i 1848 sluttede sin berømte sang af med ”Rør blot ikke ved min gamle jul”, har julens traditioner været så sikre som amen i kirken. Men også på det område sætter coronaen sin indflydelse.

– At Jesus blev menneske, og lyset kom til os i mørket – det skal fejres, også selvom det bliver med corona-afstand. I en mørk tid, hvor coronaen buldrer derudad, må vi finde det håb, der lyder i julen; at der er Én, der har hånd om os – også i en tid som denne. I AKKC kan vi lave flere gudstjenester i træk med 450 deltagere, da de har kapacitet til at afholde et corona-sikret arrangement med 16 meter til loftet og 14 døre til den store sal. Vi glæder os over, at vi som naboer kan gå sammen og sprede noget kærlighed, glæde og håb i et 2020, som på alle måder har været særlig. Måske julen i år kunne blive særlig på den gode måde, siger Andreas Engedal Bøge, der er sognepræst i Ansgars Kirken, Aalborg.

Der vil være adgang for 450 kirkegængere til hver af gudstjenesterne i AKKC. Derudover holder Ansgars Kirken også åbent fra kl. 10.00-15.00, hvor der vil være mulighed for stilhed, lystænding og bøn.

En fleksibel løsning
Med den store fleksibilitet og de store lokaler har AKKC dannet rammer om alt fra skoleklasser til corona-testcenter, alt imens huset stadig afvikler konferencer og kulturforestillinger med op til 500 deltagere. At hele Aalborgs hus samtidig skal danne ramme om to julegudstjenester, mener adm. direktør Nicolaj Holm er helt naturligt.

– Det er en ekstraordinær tid, og her skal vi tænke anderledes. Det handler om at få hverdagen, og ikke mindst julen, til at være så normal som muligt. Her er jeg bare glad for, at vi kan hjælpe, siger Nicolaj Holm, adm. direktør i AKKC.