Annette Heick i hovedrollen som legendariske Evita
28/09 2018

Annette Heick i hovedrollen som legendariske Evita

Med hele Danmarks Annette Heick i hovedrollen kan publikum allerede nu glæde sig til foråret, hvor MCH Herning Kongrescenter, opfører musicalen Evita på 100-året for Eva Peróns fødsel. Som det eneste andet spillested ud over Herning, kommer opsætningen af hitmusicalen til Aalborghallen i AKKC med fire forestillinger 16.-18. maj.

Prøverne til musicalen går i gang til januar, hvorefter Annette Heick ser frem til at rykke til Herning og indtage rollen i den dramatiske fortælling om den karismatiske Eva Perón og hendes rejse fra et liv i yderste fattigdom til en plads i overklassens rampelys.

– Alt hvad MCH har stået for og har gjort de sidste 10 år og mere til har jo været hundrede procent professionelt hele vejen igennem, så nu glæder jeg mig til at blive en del af MCH Musical, og jeg er sikker på, at der venter publikum en stor oplevelse, siger Annette Heick, der også tidligere har stiftet bekendtskab med sangene fra Evita, da hun spillede Evita i en teaterkoncert i 2017. Til foråret er det dog første gang, at hun bærer hovedrollen som den legendariske Eva Perón.

– Det var jo fantastisk at blive spurgt, om jeg ville spille Evita. Der er ikke noget bedre end at få lov til at lege med en rolle, der både rummer ondskab og galskab. Det er fedt at få lov til at lege med nogle facetter, som man forhåbentligt ikke selv rummer som menneske, men som man kan få lov til at portrættere alligevel, fordi man skal hente nogle sider frem i sig selv, som man ellers ikke beskæftiger sig ret meget med – og det gør det jo til en udfordring, siger Annette Heick.

At musicalen kommer til Aalborg er resultatet af en samarbejdsaftale fra 2017 mellem MCH Herning Kongrescenter og AKKC, der har resulteret, at musicalen Les Misérables og familieforestillingen Folk & Røvere i Kardemommeby har været forbi det nordjyske med stor succes. Næste gang bliver det altså Andrew Lloyd Webber og Tim Rices populære Evita, der er på programmet.

Et stærkt cast
De medvirkende i MCH’s musicals har igennem årene været et mix af både professionelle og spirende talenter. Foruden Annette Heick i hovedrollen som Evita, er to af de større mandlige roller også blevet besat.

Rollen som Evitas mand, general, præsident og diktator Juan Perón spilles af Christian Berg, mens Kenny Duerlund spiller Che, musicalens fortæller, der kaster et kritisk lys over Evitas bedrifter.

Flere end 40 talenter har i løbet af efteråret været til audition til forskellige roller, og der kan snart sættes navne på hele ensemblet i den kommende musical, der instrueres af Jens Frausing.