Anmelderroste skarnsstreger i Aalborg
21/01 2019

Anmelderroste skarnsstreger i Aalborg

Publikum kan se frem til at genopleve alle de skøre episoder fra Lønneberg i Småland: Emil og suppeterrinen, Kommandusen i ulvefælden og gildet for alle fattiglemmerne. Listen er lang, og fælles for dem alle er, at Emil ”bare gjorde det af godhed”.

Den godhjertede, men vilde dreng, spilles på charmerende vis af Michael Slebsager, der ifølge Berlingske er perfekt i rollen.

På scenen møder vi også far Anton, mor Alma og lille Ida, der spilles af en velsyngende Asta Kamma August, og som er ligeså eventyrlysten og nysgerrig som Emil selv.

Ida, Alfred, Line, Tyttebær-Maja og alle de andre fra Lønneberg er også med på scenen i Aalborghallen, der i løbet af forestillingen tager form som værkstedet på Katholt, hvor Emil som sædvanligt snitter træmænd.

En musikalsk oplevelse
”Forestillingens særlige scoop er nu ikke enkeltpræstationer, men det legesyge univers, hvor Georg Riedels musik er en allestedsnærværende medspiller”, skriver Berlingske om Emil fra Lønneberg. Og musikken er i sandhed til stede i forestillingen, hvor nogle af forestillingens rekvisitter udgør instrumenterne, såsom raslende frikadeller, budding som tromme og en helstegt pattegris som kontrabas.

Emil fra Lønneberg betager både børn og voksne, når han iført sin lue, viser, at det ikke altid er de voksne, der har ret, og at børn med krudt i røven måske ikke er så slemme endda.