Nordjyllands største kulturscene satser mere på børnefamilier
22/11 2018

Nordjyllands største kulturscene satser mere på børnefamilier

Udover de to shows med Onkel Reje har AKKC i løbet af de kommende måneder følgende familieforestillinger at byde på: Jul på slottet, Junglebogen, Emil fra Lønneberg, og Sebastian Klein. Dertil kommer for de lidt større børn og familierne Terkel the motherfårking musical.

– Der er rigtigt meget spændende og lærerigt kultur for børn, og det skal de nordjyske børn bestemt have muligheden for at opleve. Vores stærkere fokus på familieforestillinger er en helt naturlig udvikling, da vi vil være et kulturhus for hele familien og alle nordjyder, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Familieforestillingerne vil hovedsageligt finde vej til de to scener i Det Lille Teater og Europahallen med plads til hhv. 224 og 625 publikummer. Begge sale har ofte huset familieforestillinger, men frekvensen af den type forestillinger øges med den nye og fokuserede strategi på liveoplevelser for hele familien.

– Både Det Lille Teater og Europahallen har den intimitet og nærhed mellem skuespillere og publikum, som gør det givende for begge parter. De to scener er oplagte for os at satse endnu mere på til teater, dans og shows for hele familien, vurderer Nicolaj Holm.

For nuværende er ikke mindre end 16.000 billetter i salg til familieforestillinger i Aalborg Kongres & Kultur Center. Med tre scener i huset, er der plads til at udvide kulturprogrammet med flere forestillinger for børnefamilierne, uden det bliver på bekostning af andre kulturområder.

– Traditionelt har vi ikke udnyttet kapaciteten i Det Lille Teater og Europahallen optimalt. Nu udnytter vi husets kapacitet mere, hvilket gør det muligt at have flere forestillinger samtidig, siger Nicolaj Holm.