AKKC’s messer bliver endnu skarpere
20/11 2020

AKKC’s messer bliver endnu skarpere

Fremtidens messer i Aalborg Kongres & Kultur Center bliver flere og mere nicheprægede. Det er resultatet af et længerevarende strategisk arbejde med messeområdet, hvor AKKC blandt andet samarbejder med Copenhagen Institute for Future Studies (CIFS), der ser en klar tendens til, at danskerne i fremtiden ønsker at fordybe sig endnu mere i sine specifikke interesser.

AKKC’s øgede fokus på nichemesser betyder blandt andet, at de nedlægger forårsmessen, og at der i stedet fokuseres på andre messekoncepter.

– Vi skal have nogle messer i Aalborg, der skaber fokus, forretning og interesse. Vi har blandt andet allerede nogle meget skarpe fagmesser som DanFish International og Polar Expo – Fishing & Hunting samt den populære campingmesse. I fremtiden vil vi have endnu flere af disse tema- eller nichemesser, som tiltaler et bestemt publikum og lader dem fordybe og engagere sig i netop deres interesse, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC med mangeårig erfaring som messearrangør.

Nye tendenser præger fremtiden
Gennem årene er gæsterne strømmet til Aalborg Kongres & Kultur Center for at deltage i messer. Det skal de også gøre i fremtiden. Derfor har AKKC, med årtiers erfaring inden for messeområdet, i en længere periode arbejdet konkret med, hvordan messerne skal se ud fremadrettet.

Her har de særligt haft fokus på fag- og nichemesser, og skuer man ud i fremtiden, ser CIFS netop megatrends og nicher som nogle relevante begreber at have for øje.

– Megatrends er nogle strømninger i samfundet, som viser sig populære blandt befolkningen på den lange bane. For eksempel er det at være aktiv lige nu en megatrend, og til sådan en trend hører forskellige nicher, i dette tilfælde kan det være forskellige måder at være aktiv på. Tendenserne viser, at vi fremover i endnu højere grad ønsker at beskæftige os med de emner eller nicher, der interesserer netop os, forklarer Bugge Holm Hansen, special advisor hos CIFS.

Forårsmessen nedlægges
Som konsekvens af AKKC’s strategiske arbejde med messeområdet nedlægger de den traditionsrige forårsmesse, der har mere end 50 år på bagen. AKKC måtte som følge af Covid-19 aflyse forårsmessen i 2020, og den nuværende situation gør det relevant at se nærmere på hvilke stærke messekoncepter, der skal arbejdes videre med i fremtiden.

– Der er ingen tvivl om, at forårsmessen har en lang og flot tradition bag sig. Men den har også et bredt format, som går imod den udvikling man ser i øjeblikket. Derfor tager vi nu sidste års Corona-aflysning som en anledning til at sige, at nu gennemfører vi den ikke mere, forklarer Nicolaj Holm. I stedet vil vi lægge vores fokus på nogle af de stærke nichemesser. Aalborg har en størrelse og et publikum, der kan bære den type messer, og allerede nu har vi flere spændende fokusområder i tankerne, som vi glæder os til at dykke endnu mere ned i og præsentere for publikum, uddyber han.

De første nye messekoncepter er allerede på tegnebrættet og ventes gennemført i 2021 og 2022, herunder messen BÆREDYGTIG livsstil, som allerede er offentliggjort.