AKKC klar med helt nyt kulturkoncept
25/01 2023

AKKC klar med helt nyt kulturkoncept

Forestil dig en ganske almindelig torsdag aften. Du savner et sted at tage hen med vennerne for både at få snakket sammen, men også for at få en lidt anderledes aften med en god koncert, et godt grin eller en spændende fortælling.

Det er i hovedtræk tankerne bag AKKC’s nye kulturkoncept Drivhuset, hvor Europahallen og det tilhørende foyerområde indrettes så hyggen forgrener sig ind gennem Europahallens store vinduer, med langborde til fællesspisning og enten musik, comedy eller talks på scenen – typisk et hovednavn krydret med et spændende supportnavn.

Opskriften på en aften i Drivhuset
Opskriften er enkel. En aften i Drivhuset begynder med muligheden for at starte aftenen i AKKC allerede kl. 16, hvor der bliver indrettet en hyggelig drop-in lounge i foyeren med mulighed for at sætte sig og få en god snak og en kold øl – og spille et brætspil eller to.

Kl. 18 åbner dørene til salen, som er indrettet med langborde til fællesspisning. Når man køber billetten hjemmefra, tager man samtidigt stilling til, hvilke af dagens to retter, man gerne vil have; vegansk- eller en kødret. Det er Restaurant AKKC by Mest, der har sammensat retterne for hver aften i Drivhuset.

Kl. 20 starter underholdningen på scenen, og det kan være alt fra musik til comedy eller talks – sceneprogrammet varierer fra gang til gang.

Hele aftenen – brætspil, mad og underholdning – bliver til hvert Drivhus-arrangement solgt til en samlet pris for blot 260,- inkl. gebyr.

– Drivhuset er noget helt nyt på den nordjyske kulturscene. Og det er noget af det, vi arbejder målrettet på i AKKC. At vi udover vores kerneforretning skal skabe noget nyt. Vi skal ikke kun lave mere af det samme. Derfor glæder vi os også til at se, hvordan nordjyderne og aalborgenserne tager imod Drivhuset, hvor vi forsøger at skabe et rum for fællesskab, samhørighed og gode kulturoplevelser i uformelle omgivelser, fortæller Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Musik, comedy og talks
Visionerne for Drivhuset er store i AKKC, og programmet rækker allerede ind i 2024. Premieren i april bliver med Oh Land og Emely, mens runde to bliver en gang engelsk comedy med Conrad Molden, som tager publikum gennem showet ‘Hyggelicious’, og Henrik Danielsen som support.

Til maj indtages scenen af journalisterne Bo Norström Weile og Jesper Vestergaard Larsen med ‘Nogen ved noget’, kendt fra dokumentarserier på tv og deres populære podcast.

På den anden side af sommerferien lægger Blæst ud med en stående Drivhus-koncert i september, hvor de har Josie Amadonna og Baseløs med som support, og det efterfølgende arrangement får titlen Værk & Vinyl med Christian Grau og Katinka på scenen.

Første Drivhus-arrangement i 2024 bliver Klima & Comedy, hvor journalisten Camilla Boraghi tager en interview-gæst med, mens Michael Schøt og en support sørger for aftenens comedyprogram – selvfølgelig alt sammen inden for aftenens tema ‘Klima og Comedy’.

AKKC tør allerede nu godt løfte sløret for, at flere Drivhus-arrangementer vil blive offentliggjort senere i 2023.

Drivhus-makeover med low-key miljø
Både Europahallen og det tilhørende foyerområde vil blive designet og indrettet helt særligt til Drivhus-arrangementerne. Nogle af arrangementerne vil være siddende, mens andre er stående, og alle detaljer tænkes ind i at skabe de rette rum.

– Vi forsøger at skabe nogle rammer rent indretningsmæssigt, der indbyder til nærhed, hygge og ikke mindst samtale. Et uformelt og low-key miljø, der giver fællesskabet mulighed for at spire. Der vil for eksempel være unummererede pladser, og så vil vores værter sørge for at de forskellige grupper af gæster bliver placeret sammen ved langbordene, og hvem ved, måske kommer man til at sidde ved siden af andre spændende mennesker, som man ikke har mødt før, forklarer Nicolaj Holm.

Drivhuset bygger på stærkt samarbejde
Det er ingen hemmelighed, at der ligger et stort arbejde forude for offentliggørelsen af det helt nye Drivhus-koncept i AKKC. Et koncept, der ikke mindst er muliggjort af et tæt samarbejde med andre aktører i det nordjyske.

– Det har været vigtigt for os at skabe et nyt og anderledes kulturkoncept, men også noget, hvor de fleste har mulighed for at være med rent prismæssigt. Det har kun været muligt at gøre, fordi det hele er baseret på partnerskaber, og på den måde har vi tænkt vores store fokus på bæredygtighed, samarbejde og ansvarlighed ind i et regulært kulturkoncept, siger Nicolaj Holm.

AKKC’s samarbejde med Spar Nord, medvirker til, at billetprisen til Drivhus-arrangementerne står så skarpt.

Et andet samarbejde er med den Aalborg-baserede virksomhed Spilforsyningen, og AKKC vil løbende løfte sløret for, hvordan andre samarbejdspartnere også kommer til at medvirke til at forstærke oplevelsen i Drivhuset.

Billetter til de netop offentliggjorte Drivhus-arrangementer sælges fra onsdag 25. januar kl. 10 og kan købes i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566 eller her på akkc.dk. Billetprisen er 260 kr. inkl. gebyr og inkluderer mad, underholdning og anvendelse af brætspil. Prisen er ekskl. drikkevarer. Pladserne købes unummererede, og ved køb af billet vælges der enten vegansk- eller kødret.

Drivhuset program

(flere arrangementer offentliggøres løbende)

2023

Torsdag d. 13. april: Oh Land + Emely
Fællesspisning m. menu:
Saltbagt selleri med selleripuré, ristede nødder og urter
el.
Gammeldags kyllingesteg af lår serveret med chips, kartofler, ribsgelé og agurkesalat

Onsdag d. 26. april: Conrad Molden + Henrik Danielsen
Fællesspisning m. menu:
Vegansk risotto med tomat, gulerødder og peber – serveret med salat
el.
Lasagne mættet med tomat, gulerødder og peber – serveret med salat

Onsdag d. 17. maj: Nogen ved noget med Bo Norström Weile + Jesper Vestergaard Larsen
Fællesspisning m. menu:
Rødbedebøf med nye grøntsager, kartofler og persille
el.
Karbonade fra Hestbjerg Økologi med nye grøntsager, kartofler og persille

Torsdag d. 14. september: Blæst + Josie Amadonna + Baseløs
Fællesspisning m. menu:
Couscous af durum og blomkål med sprøde grøntsager og friteret kikærter
el.
Couscous af durum og blomkål anrettet med nakke-asian-style med peanuts

Torsdag d. 21. september: Værk & Vinyl med Christian Grau + Katinka
Fællesspisning m. menu:
Svampebøf med svampe a la creme med hjemmesyltet rødbede og kartofler
el.
Hakkebøf af frilandsgris med bløde løg, hjemmesyltet rødbeder og kartofler

2024

Onsdag 17. januar: Klima & Comedy Camilla Boraghi + gæst & Michael Schøt + support
Fællesspisning m. menu:
Wrap med salater, falafel, marineret agurk og syltede rodfrugter
el.
Glaseret skinke med flødekartofler
og salater med dressing