AKKC inviterer studerende til opera
10/03 2023

AKKC inviterer studerende til opera

Mozart tester kærlighedens holdbarhed i sin intime opera Così fan tutte, som betyder ’sådan gør alle kvinder’ på italiensk. En kynisk filosof har sin egen teori om menneskelig svaghed og sammen med en flabet tjenestepige, igangsætter han et eksperiment. En absurd og vanvittig forviklingsfarce udspiller sig, når hans to unge venner, Ferrando og Guglielmo, indgår et væddemål med ham om, at deres kærester aldrig vil være dem utro. Hele seancen udspiller sig på Aalborghallens scene torsdag 23. marts 2023 kl. 19.30, som bliver premieren på Det Kongelige Teaters turné.

Næsten 300 studerende blandt publikum
For at udbrede kulturen – og ikke mindst operagenren – blandt et yngre, musikinteresseret publikum, har AKKC inviteret en række studerende til at overvære Così fan tutte. Derfor vil der være tæt på 300 musikelever og -studerende fra nordjyske folkeskoler, gymnasier og Aalborg Universitet, der tager plads blandt publikum.

– Vi har god erfaring fra tidligere med at invitere musikelever og -studerende ind til en kulturel oplevelse hos os, som de måske ikke ellers ville få. Det er både med til at udbrede kendskabet til kultur og forskellige genrer, og så er det også særligt relevant for de elever og studerende, der har musik i skolen eller studerer det til hverdag, fortæller Kristine Ringstrøm Kock, producer i AKKC’s kultur- og eventafdeling.

Stor musikalsk oplevelse
Det er med høj følelsesmæssig indlevelse, vokal virtuositet og musikalsk adræthed, at de seks sangere fra Det Kongelige Teaters solistensemble og Operaakademiet performer de italienske sange i Così fan tutte. I spidsen for dem står Palle Knudsen som Don Alfonso, der som en dukkefører kører rundt med fornuft og følelser, mens Mozarts mesterlige musik spilles af Aalborg Symfoniorkester.

Così fan tutte er en gammel kending, som er blevet opvist utallige gange på verdensplan. Så hvordan kan den blive ved med at være en spændende fortælling? I Ungtteaterblods anmeldelse af Det Kongelige Teaters opvisning beskrives det, at ”selvom operaen er fra 1789 er den alligevel sært nærværende. Forholdets fasthed, forførelsen, kønnenes kamp og bedraget kunne lige så godt efterprøves i dag”.

Billetter til Così fan tutte d. 23. marts 2023 kl. 19.30 i AKKC/Aalborghallen er i salg og kan købes via. akkc.dk eller i AKKC’s billetkontor mandag, onsdag og fredag kl. 10-12 og 13-15 på tlf. 9935 5566. Billetprisen er fra 280 kr. til 380 kr. inkl. gebyr.