AKKC går i grønt for at markere nyt samarbejde
03/11 2020

AKKC går i grønt for at markere nyt samarbejde

I AKKC går man forrest i bæredygtighedens tegn og er certificeret efter ISO 20121, den internationale standard for bæredygtige events, og DNV GL’s verdensmålscertificering – som det første og eneste eventsted i Danmark, der kan prale af de to certificeringer.

Direktør i AKKC, Nicolaj Holm, har store ambitioner for, hvordan huset skal spille ind i Green Hub Denmark:

– Blandt de flere end 500.000, der årligt gæster AKKC, finder man nogle af landets centrale nøglespillere i erhvervslivet, det politiske spekter, i store organisationer og institutioner. Og når de gæster os, ønsker vi at være dem, der supporterer, at oplevelsen bliver mere end et møde, en konference, en udstilling eller en kulturoplevelse. Vi vil i fremtiden bruge den viden, vi har om disse mennesker til at få skabt en forbindelse til og præsentation af, at Aalborg og Nordjylland er i front på grøn omstilling. Ved at samarbejde med Green Hub Denmark, får vi mulighed for at tilbyde vores besøgende sådan en supplerende oplevelse og viden, hvor de får mulighed for at komme ud i regionen og se nogle af de grønne løsninger, som vi med stolthed kan fremvise i Nordjylland, siger Nicolaj Holm.

Green Hub Denmark skaber platformen for, at grønne aktører mødes, så de kan udvikle, teste og demonstrere løsninger til det klimaneutrale samfund, og her glæder Green Hub Denmark sig over, at have fået AKKC med.

– Aalborg Kongres & Kultur Center er en vigtig samarbejdspartner, da de tilbyder ideelle fysiske rammer for at samle erhvervsliv, myndigheder, uddannelsesinstitutioner og borgere og samskabe grønne projekter og produkter. Samtidig sender det et fremragende signal til omverdenen at kulturlivet også bakker op om den grønne omstilling, siger projektchef Michael Stie Laugesen.

Omdrejningspunktet for partnerskabet vil være at udbrede kendskabet til de projekter, som sætter gang i den bæredygtige omstilling. Dette forventes bl.a. at ske gennem et fokus på at tilbyde AKKC’s kunder inden for møde- og messesegmentet erhvervsbesøg hos de nordjyske fanebærere inden for den bæredygtige omstilling.

Ydermere løber AKKC’s klimakonvention NET ZERO pathways af stablen i august 2021 med Green Hub Denmark, som partner. Målet for NET ZERO pathways 2021 bliver at sætte spotlight på den danske ambition om 70% mindre CO2 i 2030 og hvordan denne dagsorden kan skabe nye forretningseventyr og mere beskæftigelse inden for den grønne sektor.

FAKTA

Tilbage i maj lancerede en stærk partnerkreds samarbejdsplatformen Green Hub Denmark med en klar ambition om at gøre Aalborg og Nordjylland til Silicon Valley for grøn omstilling.

Målet er, at der skal skabes flere tusinde grønne arbejdspladser over de næste 10 år, og et middel for at tiltrække arbejdspladser og investeringer er at synliggøre Aalborg og Nordjyllands styrkeposition inden for grøn energi og bæredygtighed.

Green Hub Denmark vil være stedet, hvor grønne løsninger udvikles, testes og demonstreres. Man oplever stor opbakning fra hele Nordjylland, og partnerkredsen udvider sig løbende med store og små spillere, der gerne vil være med til at sætte Nordjylland på det grønne verdenskort.