AKKC fejrer nyt gavlmaleri med lounge i parken
09/06 2023

AKKC fejrer nyt gavlmaleri med lounge i parken

Lige nu maler en af verdens mest berømte street art kunstnere, Martin Ron, et unikt gavlmaleri på Aalborg Kongres & Kultur Centers (AKKC’s) store scenetårn, der vender ud mod Kildeparken.

Torsdag den 15. juni lægger den argentinske kunstner sidste hånd på værket, og det fejrer AKKC med en åbningslounge kl. 14-17, hvor der er lagt op til en hyggelig eftermiddag med musik, gratis øl og is – og muligheden for at se de sidste penselstrøg på det store gavlmaleri, der tager form i disse dage.

Det er virkelig stort for både Aalborg og AKKC, at en verdenskendt kunstner som Martin Ron, der frit kan vælge og vrage blandt steder, han maler i verden, har valgt at komme til Aalborg og skabe et værk. Vi synes, det kræver en festlig markering af det færdige værk, og derfor håber vi, at der er mange, som har lyst til at kigge forbi 15. juni kl. 14-17 til en hyggelig eftermiddag med direkte udsyn til det nye, flotte motiv, siger Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Gratis øl og is
Til åbningsloungen, der foregår i Kildeparken foran det store scenetårn, skaber AKKC i samarbejde med SACKit nogle hyggeområder blandt De Syngende Træer, ligesom man også er velkommen til selv at tage et picnictæppe med og slå sig ned under de hyggelige trækroner.

Carlsberg uddeler gratis øl og sodavand, og Ice Bakers fra Thy uddeler gratis is – begge dele til de første 250 fremmødte.

Derudover vil der være mulighed for at købe kølige drikkevarer og lækkerier fra Duck It-vognen fra Street Food.

Det hele bliver krydret med lækker musik fra dj Jesper Sidelmann og saxofonist Mads Kirkegaard, og da vejrudsigten melder sol, sol og atter sol, er der lagt op til en hyggelig fejring af Martin Rons nye street art værk.

På top 10 i verden
Lige nu har den argentinske kunstner Martin Ron sin daglige gang i AKKC, hvor det store kunstværk tager form.

Det bliver hans første og (indtil videre) eneste gavlmaleri i Danmark, hvilket giver Aalborg en helt unik placering i kunstverdenen, da han kan betegnes på top 10 over street art kunstnere i verden.

Forvandlingen af AKKC’s scenetårn sker blandt andet i samarbejde med det lokale KIRK Gallery, og det er deres klare forventning, at gavlmaleriet kan være med til at tiltrække turister fra hele verden.

På de sociale medier går den verdenskendte kunstner under navnet @ronmuralist. Og her kan man også snuse til nogle af de mange store og unikke kunstværker, han har skabt verden over.