AKKC fejrer 65-års jubilæum med tårnhøjt billetsalg
16/01 2018

AKKC fejrer 65-års jubilæum med tårnhøjt billetsalg

Da Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) mandag 15. januar rundede de 65 år, var fødselsdagsgaven fra nordjyderne et helt utroligt godt billetsalg. En opgørelse over salget af billetter til forestillinger i 2018 viser, at AKKC i den tredje uge af januar har solgt 3.000 billetter flere, end man gjorde i hele 2017. Eller med andre ord, så er der pt. solgt ca. 63.000 billetter, hvor hele salget for 2017 lød på cirka 60.000 billetter.

– Vi blev faktisk ret overvældede over tallene, da vi i går dykkede ned i dem. Naturligvis havde vi en god mavefornemmelse ved indgangen til det nye år, som jo er husets imponerende 65. år. Og samtidig er vi slet ikke i tvivl om, hvad det skyldes. For AKKC har valgt at satse på musicals og comedy, og det hitter, så jeg tør godt love nordjyderne, at vi får mere stand-up og flere musicals, siger en jubilæumsglad Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

Specielt har de store musicals som Midt om natten og Kærlighed ved første hik været så populære, så de i alt 12 forestillinger stort set er udsolgte. Også satsningen på stand-up og comedy på højt niveau er der blevet kvitteret for i landsdelen med totalt udsolgt til Jeff Dunham samt ekstra forestillinger til både Jan Gintberg og Christian Fuhlendorf. Musical- og comedysalget tegner sig pt. for 24.655 solgte billetter.

– Da vi indgik kontrakterne om de store musicals og f.eks. Jeff Dunham og Jimmy Carr, var det om at have lidt is i maven, for vi taler om store og dyre kontrakter. Og så har vi jo også melodi grand prix lige om lidt med tusindvis af publikummer i Gigantium. Heldigvis er isen smeltet, og nu bobler det i maven, som var det champagne, og vi er meget glade for at satsningen har båret frugt, siger en tilfreds Nicolaj Holm.

AKKC markerede i øvrigt 65-års jubilæumsdagen ganske stille med en dejlig omgang kage til medarbejderne, da hele huset var booket op, så alle var i fuldt firspring.