Aalborg Karneval og AKKC tænder lys i mørket i Kildeparken
26/11 2020

Aalborg Karneval og AKKC tænder lys i mørket i Kildeparken

Dagene bliver mørkere og mørkere, og 2020 har også i overført betydning været et mørkt år for kultur- og oplevelsesbranchen. Både foreningen Aalborg Karneval og AKKC har begge været hårdt ramt af Corona-krisen og måtte senest med stor ærgrelse aflyse det seneste samarbejde, Horror Night, hvor ca. 2000 gæster havde købt billet til et nyt spøgelseshus i det store kulturhus.

– Hele AKKC havde glædet sig til at se huset folde sig ud i det nye samarbejde med Aalborg Karneval til Horror Night. Men ak og ve! Igen var Coronaen den skjulte modarrangør! Derfor var vi heller ikke et sekund i tvivl, da de kreative hjerner fra Aalborg Karneval kom med forslaget om Lys i Mørket. Genialt i en mørketid, og sammen har vi på rekordtid skabt en ny Aalborg-begivenhed, siger en lysende glad AKKC-direktør, Nicolaj Holm.

Årets aflysninger hos de to kulturinstitutioner, har ikke taget modet og slet ikke sat det kreative samarbejde i stå. Med dette fælles projekt håber parterne, at de kan skabe lidt lys og glæde i en mørk tid.

– Vi kunne ikke gå ud af 2020 uden at sætte vores præg på et rigtig svært år og give byens borgere en smuk oplevelse. Vi har alle et ansvar for at hjælpe hinanden igennem en svær tid og “Lys i Mørket” blev ret bogstavelig talt Aalborg Karnevals bidrag”, fortæller Sjaja Haddadi, sekretariatsleder hos Aalborg Karneval.

Aalborg Karneval og AKKC har ved hjælp af sponsorer og ved egen drift sat farvet lys i træerne og ved søen i Kildeparken samt på bygningerne. Lyset er tændt hele december, så der er god mulighed for at gå en morgen- eller aftentur i Kildeparken og nyde det smukke lys.

– Projektet var oplagt, da det er det mest corona-venlige vi kunne finde på samtidigt med, at vi altid har drømt om at lave noget smukt med lys i Kildeparken, som er vores andet hjem. Dette bliver startskuddet til en årlig lysfestival i december, som vi håber hele byen lege med på, opfordrer en juleglad Sjaja Haddadi.

Udover Lys i Mørket, kan man også hele december fornøje sig med julemusik, nu hvor De Syngende Træer for 60 træers vedkommende er omdannet til syngende juletræer. Ligesom Aalborg Kommunes Park & Natur forvaltning hver søndag i advent ved skumringstid tænder
300-400 levende lys i området omkring De Syngende (Jule) Træer.